Den nye XC90 blev i går vist for første gang i Stockholm, og Volvo sælger nu et begrænset antal – 1.927 stk. – med betegnelsen First Edition. Bilerne er individuelt nummererede, og som noget helt nyt kan ”First Edition” kun købes via nettet på www.volvocars.com, hvor on-line salget åbner den 3. september kl. 16.00.
 
Når Volvo har valgt kun at sælge 1.927 First Edition, er det for at hædre det år, Volvo blev stiftet – 1927.
 
”De kunder, som ønsker at være blandt de første ejere af en af verdens bedste SUV’er, skal skynde sig. Den store interesse for den helt nye XC90 indikerer, at First Edition hurtigt bliver udsolgt,” siger Alain Visser, Senior Vice President i Marketing, Sales and Customer Service hos Volvo Car Group.
 
Volvo har skabt et on-line system, der gør det lettere at købe og eje en Volvo, Man ser introduktionen af den nye XC90 som en perfekt platform til at præsentere en ny, unik kundeoplevelse.
 
First Edition bilerne har deres eget, individuelle nummer præget i det indvendige dørpanel og et unikt emblem på bagklappen. De drives af en højtydende benzin- eller dieselmotor fra Volvo’s nye, firecylindrede, Drive-E motorprogram.
 
I Danmark tilbydes XC90 med en D5 dieselmotor med biturbo, som yder 225 hk og 470 Nm. Gearkassen er en ottetrins automatgearkasse.
 
Den el-styrede luftaffjedring har fem forskellige indstillinger inklusive en, føreren kan sammensætte efter sin egen smag.
 
Lakfarven er Onyx Black, og bilerne har otteegede, 21” ”Inscription” hjul. Interiøret har sæder  med blødt læder i farven Amber. et instrumentbræt beklædt med grafitgråt læder og Linear Walnut træpaneler. De to sæder på tredje sæderække har el-nedfældbare ryglæn.
 
Den berøringsfølsomme touchscreen (skærm), der minder om en tablet, er en af de mest slående detaljer i den helt nye XC90. Den er omdrejningspunktet i betjeningen af den nye bil og gør det muligt stort set at holde instrumentpanelet fri for kontakter. Samtidig giver den adgang til en bred vifte af internetbaserede produkter og tjenesteydelser.
 
Bowers & Wilkins lydanlægget har en 1.400 watt klasse D forstærker, 19 højttalere, en af bilverdenens første luftventilerede bashøjttalere og det sidste nye inden for software. Lydkvaliteten er på linie med den, man oplever ved en førsteklasses koncert.
 
Som standard er bilen forsynet med det mest måske omfattende sikkerhedsudstyr, bilbranchen kan levere. Det omfatter to verdensnyheder: et beskyttelsessystem, der er med til at forhindre, at bilen forlader vejbanen utilsigtet, og mulighed for automatisk opbremsning i vejkryds.
 
City Safety, som er paraplynavn for alle Volvos automatiske bremsesystemer, er også standardudstyr. Det dækker nu køretøjer, cyklister og fodgængere foran bilen – dag og nat.

Bilen vil også kunne fås på guleplader.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk