Citroën har offentliggjort det første billede af den nye Berlingo, som har verdenspremiere på forårets store biludstilling i Geneve, som er åben for publikum fra den femte til 15. marts.

Sammen med Berlingo vil PSA-koncernen, Peugeot-Citroën, også lancere en ny Partner-udgave fra Peugeot. Begge biler bygges på samme fabrik i den nordvest  spanske by Vigo.

Citroën Danmark kalder det selv en opdateret udgave af Berlingo, og om det kun er et facelift – eller om der gemmer sig ny teknologi under de ydre linjer, ser vi først på den schweiziske bilmesse.

Mountain Vibe Concept
Men inden da har Citroën offentliggjort det første billede af  deres konceptbil Berlingo Mountain Vibe.

En egentlig off-road’er er bilen ikke, men den har et avanceret antispin-system kaldet “Grip Control”, der sikrer bedre fodfæste end i den normale udgave.

I det ydre ser det ud som om at der er ændret lidt på front-designet – men bilens sider ser ikke ud til at være ændret. Det betyder, at varerummet nok ike er ændret. Det betyder igen, at eventuelle reolopbygninger i den nuværende udgave kan flyttes over i den nye model.

Kabinen er lys og imødekommende takket være det store rudeareal og Modutop-taget med ovenlys.

Sjove farver
Blen er meget rummelig og praktisk –og stadig med et rummeligt varerum. Karrosseriet er dekoreret med elementer i farven pink ligesom tagbøjlerne, og konceptbilen er udstyret med en masse tilbehør.

På bilmessen i Genève, der primært er en personbilsmesse, er det personbilsudgaven, der er fokus på. Varebilsudgaven vil formentlig blive offentliggjort inden længe.

Bilen i Schweiz henvender sig til bilkøbere, som – ifølge Citroën – sætter pris på fritidsaktiviteter og gerne vil udforske naturen. Bilen har her tre rækker sæder udformet med enkeltsæder.

Mange nyheder i segmentet
Varebilen vil formentlig stadig højst kunne tilbyder med tre pladser , med manuelt gear eller automatgear.

Der er ikke meldt ud, hvad priserne på de nye varebiler bliver – men med mange små nye varebiler på markedet, bliver de nuværende priser nok ikke ændret så meget. Trods bedre kvalitet har Fiat således valgt at sætte prisen på deres nye Doblò udgave, der konkurrerer med Barlimgo og Partner,  ned med et par tusinde kroner.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk