Efter påske vil 10 danske bilforhandlere være klar til at præsentere et helt nyt bilmærke i Danmark. Der er tale om det kinesiske mærke Aiways, der producerer elbiler.

Importøren af Aiways er kendt af de fleste – det er nemlig Andersen Motors i Køge, der i forvejen importerer det japanske bilmærke Suzuki.

Online salg

Andersen Motors har valgt at tilbyde online salg af Aiways fra siden www.aiways-danmark.dk – som salg og leasing til virksomheder og private.

En Van (ex moms) til Last Mile distribution for bl.a. kurér-firmaer kan også blive mulighed. Det vil blive mere og mere aktuelt med elbiler til distribution i bycentre – efterhånden som grønne biler bliver et krav fra bystyrer til deres leverandører.

Priser meldes snart ud

Priserne på Aiways U5 i Danmark offentliggøres om kort tid, men allerede nu er det muligt at tilmelde sig nyhedsinformation om Aiways på den nævnte hjemmeside.

Det er kombineret med den personlige service hos en forhandler, hvor kunder får mulighed for testkørsel, rådgivning, mulighed for at give den brugte bil i bytte på en ny Aiways og efterfølgende servicering af bilen.

Stor SUV-model

Første bilmodel bliver en SUV med betegnelsen U5. Den er den første i rækken af elbiler fra Aiways. Der er tale om en stor, rummelig SUV-type elbil med omfattende komfort- og sikkerhedsudstyr som standard og en høj grad af kvalitetsoplevelse i kabinen.

Med en rækkevidde på 410 kilometer efter WLTP-normen og mulighed for hurtigladning med op til 90 kW er Aiways U5 også anvendelig til langture.

Ny fleksibel platform

Bag Aiways U5 står en række europæiske og kinesiske specialister, der har udviklet en helt ny fleksibel platform til elbiler, der også kan anvendes til andre kommende Aiways modeller.

Bilen bygges på en nyopført højteknologisk fabrik ved byen Shangrao i Kina. Aiways har desuden eget design- og udviklingscenter i Shanghai – samt egen batterifabrik.

U5 batteri på 63 kWh

Batteriet i U5 er på 63 kWh og opbygget som en sandwich-konstruktion unikt for Aiways med effektiv temperaturstyring, der øger rækkevidden og sikkerheden i tilfælde af en kollision.

Det europæiske hovedkontor ligger i München. Foreløbig er Aiways U5 introduceret i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig. Danmark er dermed det femte europæiske land i rækken, hvor Aiways kommer til salg.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk