MAN har vundet udbudsrunde hos Falcks Redningskorps og skal både levere varebilen TGE som sygetransportbiler og lastbilen TGL som fejeblad – opbygget i Italien i samarbejde med Vandborg Karosserifabrik.

Falcks Redningskorps har valgt MAN som ny leverandør af i alt 132 køretøjer – bl.a. TGL 8- og 16 tons modeller – opbygget som redningsbiler, populært kaldet fejeblad.

MAN har foreløbig også leveret 19 TGE modeller som bl.a. sygetransportbiler.

Medarbejdere ind over

MAN har selv stået for chassis tilbuddene i udbudsprocessen. Familiefirmaet Vandborg Karosseri har sideordnet budt ind med opbygning sammen med deres samarbejdspartner Botti fra italienske Brescia – hvorefter MAN leverer den samlede løsning.

Som altid har Falck sine medarbejdere inde over fra begyndelsen – fra udbudsmaterialet udformes til godkendelsen af prototypen i Italien.

MAN står for den samlede leverance og Vandborg fik opgaven på opbygning. Men al smedearbejde og montering sker i Italien. Hos Vandborg sker der højst nogle tilretninger.

Fire virksomheder gav tilbud

Det er Falck Global Procurement sammen med flåde- og kontraktchef fra indkøbsafdelingen, Niels Erik Jensen, som har stået for at indhente tilbud. Fem virksomheder blev indbudt til licitationen. Fire af dem indgav bud.

”Vi finder, at det er den helt rigtige løsning for os – og vi kan sige, at valget af MAN TGL ikke var den billigste løsning,” siger Niels Erik Jensen.

Det afgørende for Falcks valg var en god TCO (totaløkonomi), driftsstabilitet og servicenetværk. Det opfylder MAN, som de næste mange år vil være en foretrukken partner – og derfor skal servicere alle Falcks køretøjer.

Bygget til fugtigt miljø

Niels Erik Jensen indrømmer også, at det er et fugtigt miljø, som redningsbilerne skal arbejde under i Danmark – men det har italienerne haft forståelse for.

De nordiske biler arbejder i et hårdere klima med et fugtigt miljø, og derfor har Italienerne tilrettet deres løsning til bedre at modstå fugt og kulde med galvanisering af opbygningen samt et el-system af høj kvalitet.

Seks Isuzu pick-up biler

”Falck er jo repræsenteret i mange lande, og mange af det, som vi køber ind, kan også blive bestilt til andre markeder så som Storbritannien,” siger Niels Erik Jensen.

TGE-køretøjerne er opbygget som sygetransportbiler med kørestolslift. Her er der tale om en kontrakt over fem år med mulighed for forlængelse.

Indkøbet indeholder i øvrigt også seks Isuzu pick-up biler.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk