Danmarks mest solgte plug-in-hybrid Van – Ford Kuga – har fået et omfattende facelift og fremstår nu i et skarpere design.

Samtidig er trailervægten øget, den har fået flere hestekræfter og Fords seneste generation af SYNC 4 infotainmentsystem.

Ud over at være den mest solgte gulplade-Van herhjemme, er den også den mest solgte plug-in hybrid overhovedet såvel herhjemme som i resten af Europa. Den blev også nummer et samlet herhjemme i 2022.

Mere karakteristisk

”Ford Kuga har været et stort hit blandt vores kunder siden lanceringen tilbage i 2008. Den nye Ford Kuga hæver niveauet for teknologi med mange flere features og endnu højere komfort,” siger Jon Williams, general manager, Ford Blue, Ford Europa.

Bilens frontgrill fremstår mere karakteristisk end tidligere, mens Ford-ovalen er placeret midt i grillen.

Den øverste del af grillen er tillige indrammet af et lyspanel i forlængelse af bilens nye LED-forlygter.

2,1 tons på krogen

Samtidig er bilens touchscreen vokset fra otte- til 13,2 tommer – og Kuga har samtidig fået Fords SYNC 4 infotainmentsystem – der er drevet af et 5G modem. Det er trådløs kompatibelt med Android Auto og Apple CarPlay.

Teknisk yder bilen 243 hk og når nu 100 km/t på 7,3 sekunder – to sekunder hurtigere end før.

Den forbedrede automatgearkasse har betydet, at man nu kan køre med op mod 2,1 tons på krogen mod før 1,5 tons – det vil gøre den endnu mere populær blandt erhvervsfolk såvel som private.

Priser klar i februar

Udvalgte features i infotainment-systemet SYNC 4 hjælper i den forbindelse brugerne af bilen, så de for eksempel via ’Trailer Tow Navigation” kan indtaste dimensionerne på bilen og traileren for at få forslag til en mere trailer-venlig navigation, hvor der tages højde for snævre sving og andre forhindringer.

Fords nyeste generation af Adaptive Cruise Control er standard. Den egner sig bl.a. til længere strækninger, og den kan nu også foretage automatiske opbremsninger i for eksempel vejkryds og eller bremse i mødet med forankørende bilister.

Ford Kuga Plug-In Hybrid, der er bygget på Fords fabrik i Valencia i Spanien, bliver tilgængelig herhjemme i versionerne Titanium, ST-Line X og Active X. Priserne forventes at blive offentliggjort i februar.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk