Den store KIA/Hyundai bilkoncern er gået nye veje for at styrke den fremtidige satsning på elbiler.

Man har valgt at investere 100 mio. Euro (750 mio. kr.) i et nyt partnerskab med Arrival – en britiske producent af elektriske last- og varebiler.

KIA Motors Corporation og Hyundai Motor Company planlægger at introducere små og mellemstore elektriske varevogne og andre produkter til logistik, on-demand kørsel og shuttle-service til konkurrencedygtige priser.

Hurtigt voksende efterspørgsel

Firmaet Arrivals skalerbare elektriske platform kan tilpasses til flere køretøjskategorier og -typer, som Arrival, Hyundai og KIA vil undersøge for udvikling af en række køretøjer til erhvervsformål.

Partnerskabet med Arrival vil hjælpe den koreanske koncern med at imødekomme den hurtigt voksende efterspørgsel i Europa efter miljøvenlige erhvervskøretøjer og fremskynde mærkets omdannelse fra bilproducent til udbyder af Clean Mobility.

Albert Biermann, President and Head of Research and Development Division for KIA & Hyundai og Denis Sverdlov, Chief Executive Officer hos Arrival, underskrev en kontrakt om en investering på 100 millioner euro og fælles udvikling af elektriske køretøjer.

Konkurrencefordel

”Markedet for miljøvenlige køretøjer i Europa forventes at vokse hurtigt på grund af indførelsen af yderligere miljøbestemmelser. Gennem den fælles udvikling af elektriske erhvervskøretøjer med Arrival vil vi være i stand til at opnå en konkurrencefordel og gradvist etablere vores ledelse på det globale marked for miljøvenlige køretøjer med Europa i spidsen,” udtaler Albert Biermann.

Arrivals administrerende direktør Denis Sverdlov tilføjede, at Arrival er en gamechanger, der har udviklet et produkt, der tager elektriske køretøjer til et nyt niveau.

Næste generation el-varebiler

”KIA & Hyundai har udviklet fantastiske køretøjer med kompromisløs kvalitet og deler vores vision om en fremtid med elektrisk mobilitet. Vores strategiske partnerskab med KIA & Hyundai betyder, at vi skalerer næste generation af elektriske erhvervskøretøjer globalt – og frem for alt – i en meget nær fremtid,” sagde Sverdlov.

Arrival blev grundlagt i 2015 og har produktionsanlæg og udviklingscentre i USA, Tyskland, Israel, Rusland og Storbritannien.

Modulopbygget konponentstruktur

Virksomhedens styrke ligger i sin elektriske ”EV-platform” med en modulopbygget komponent-struktur, en omkostningseffektiv base, der indeholder en batteripakke, elmotor og drivlinjekomponenter.

Platformen er fuldt skalerbar for at imødekomme flere køretøjstyper og kan bruges til at fremskynde køretøjets udvikling for at imødekomme forskellige kundebehov.

I øjeblikket udfører Arrival pilotprojekter med flere logistikfirmaer i Europa ved hjælp af lastvogne, der er fremstillet med teknologien.

Online shopping øger behov

Med den hurtige globale vækst i online shopping er mængden af lette erhvervskøretøjer i byområder steget.

Efterspørgslen efter miljøvenlige erhvervskøretøjer forventes at fortsætte med at vokse, når miljøbestemmelserne strammes.

Fra 2021 indfører EU verdens strengeste regler for emissioner af køretøjer og begrænser hver bilproducents gennemsnitlige CO2-emission på flåden med ca. 27 pct., fra 130 g / km til 95 g / km.

Til logistikfirmaer

Ved at arbejde med Arrival planlægger den koreanske koncern at levere miljøvenlige varevogne og andre erhvervskøretøjer – produceret i volumen og baseret på Arrivals platform – til europæiske logistikfirmaer og mobilitetsselskaber.

Man annoncerede for nylig en ny plan om at udvikle elektrificerede erhvervskøretøjer skræddersyet til dele-services og logistikvirksomheder.

”Denne investering er en del af vores nye innovationsstrategi. Vi vil fremskynde investeringerne og samarbejdet med virksomheder med avanceret teknologi som Arrival, for at reagere på det hurtigt skiftende marked for miljøvenlige køretøjer,” udtaler Youngcho Chi, præsident og Chief Innovation Officer i KIA koncernen.

Ud af Stealth-mode

Hos Arrivat er man glade for at komme ud af ”Stealth-mode” med partnerskabet med KIA & Hyundai.

”KIA/Hyundai er en globalt respekteret bilproducent med strålende produkter på vejen, og vores komplementære ekspertise vil give os mulighed for hurtigt at skifte til global produktion i fuld skala. At accelerere indførelsen af elbiler er godt for alle – for mennesker, erhvervslivet og planeten, og vi er glade for at påtage os denne mission sammen med vores nye partnere”, siger Avinash Rugoobur, Chief Strategy Officer hos Arrival.

El- og brint-løsninger

Partnerskabet med Arrival gør den koreanske koncern i stand til at fremskynde sin to-delte strategi om at levere elektriske -og fuel-cell løsninger til det europæiske marked for erhvervskøretøjer.

Under visionen ”Open Innovation” undersøger man partnerskaber med forskellige virksomheder for at opbygge en ledende position på det hurtigt ekspanderende globale EV-marked.

Investeret i opladningsnetværk

I maj 2019 investerede koreanerne i Rimac – en kroatisk virksomhed, der har specialiseret sig i højt-ydende elektriske køretøjer, med det formål at sikre kapaciteten til at lede det globale marked for højt-ydende elbiler.

I september 2019 blev der også investeret i IONITY, Europas største høj-effektive opladningsnetværk til elektriske køretøjer, og satte scenen for en ekspansion af EV-salget i Europa.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk