Det tyske firma ABT bygger som mange måske ved den kommende el-udgave af Volkswagen Transporter – men ABT er mest kendt for tuning af biler, og det har den tyske firma så gjort med den ny T6.1 udgave.

ABT er især glade for at arbejde med T6.1 udgaven, fordi den er opdateret med en lidt frækkere front – og så på grund af den nye elektromekaniske servostyring, der sikrer, at bilen fås med mere sikkerhedsudstyr end til den forrige T6 model.

For et tuningsfirma betyder det, at man får en bil med standard bedre køreegenskaber. Så ABT mener nærmest, at bilen allerede standard kører lige så lækkert som en SUV model.

Transporter med 490 Nm

Men det kan blive endnu bedre med en ”Powerperformance” opdatering fra ABT. Her anvendes en AEC motor kontrol-enhed – i første omgang i mellem-udgaven, der er født med 150 hk.

Resultatet er, at 2-liter maskinens 150 hk opdateres til 180 hk og momentet øges fra 340- til 400 Nm.

ABT arbejder også på at trimme topmodellen med 190 hk – og den er snart klar til salg. Faktisk i marts måned, hvor 190 hk bliver til 226 hk og bilens 226 Nm bliver til 490 Nm.

Stram undervognen op

Det giver en helt anden accelerationsformåen – og momentet skaber bedre trækkraft.

De flere kræfter kan så suppleres med BILSTEIN højdejusterbare affjedringssæt form ABT Sportline. Det giver endnu skarpere vejgreb, så bilen ikke krænger så meget i hurtige sving, som en standard Transporter.

Dette særlige BILSTEIN sæt sænker bilen mellem 40- og 70 mm. ABT er også klar med særlige sportsfjedre.

Frække 20 tommer alu-fælge

Dertil kommer så et mere sporty ydre med ABT aluminiumsfælge og man kan vælge imellem fælgtyperne ABT DR, som måler 8.5 x 19 tommer eller ABT GR i størrelsen 9.0 x 20 tommer. Fælgene kan leveres i matsort lakering eller skinnede sort – med diamant fræsede fælgkanter for et mere rå look.

Det hele foregår jo hos ABT i Tyskland, og en man interesseret, må man gå ind på ABT’s hjemmeside og finde ABT Configurator, hvor der også er masser af andre muligheder for at pifte Transporteren op.

ABT er Volkswagen er jo tæt forbundne – så måske kan den lokale forhandler hjælpe med opgaven.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk