I 2025 skal en helt ny kompakt SUV sammen med Yaris modellen udgøre en tredjedel af Toyotas salg.

SUV er og bliver den mest populære karosseriform til biler – for her er ind- og indstigning let, og man har godt udsyn.

Derfor spiller Toyota nu ud med den nye SUV-model, som bygges på samme GA-B platform, som den populære Yaris udgave. Sammen skal de to bilmodeller i 2025 udgøre en tredjedel af salget fra Toyota-forhandlerne.

Bygges sammen med Yaris

Den fremtidige bilmodel skal produceres på Toyotas bilfabrik i Valenciennes i det nordlige Frankrig side om side med den nye Yaris, der er fabrikkens mest populære bil i Europa.

Den kompakte SUV bliver baseret på Toyotas såkaldte TNGA-filosofi, der står for Toyota New Global Architecture og allerede har medført nye bilmodeller så som Toyota Corolla, Toyota C-HR og Toyota RAV4.

Toyotas nye model hører til i den såkaldte B-SUV-klasse. GA-B-platformen er fleksibel på en måde, som gør det muligt at bygge biler med forskellig længde, bredde, akselafstand og højde.

Kun vist i silhuet

Toyota løfter i første omgang udelukkende sløret for nyheden om, at man vil introducere den kompakte SUV samt et billede forestillende en silhuet af den kommende model.

Navnet på den nye model, forventede salgstal og tidspunktet for introduktionen vil først blive meldt ud senere. Det gælder også drivliner, men mon ikke der bliver tale om hybrid- el- og brintudgaver til den tid.

I dag er Toyota topsælger, hvad angår gulpladeudgaver af Yaris. Det vil nok også være tilfældet for den nye SUV.

Toyota rykker normalt hurtigt

En endelig udmelding om, hvornår bilen præsenteres første gang, er heller ikke kommet. Men Toyota har det med at være klar meget hurtigt efter, at de første skitser eller prototyper offentliggøres.

”Man skal ikke vente længe på at se det endelige design på den nye SUV. Her vil man se, at det ikke blot er en Yaris med nye klæder og hævet undervogn, men at det er en helt ny og karakteristisk B-SUV-model med et kompakt og dynamisk design og sin egen personlighed,” siger Matt Harrison, Executive Vice President hos Toyota Motor Europe.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk