Mercedes-Benz gør sine lastbiler endnu sikrere  med udviklingen af Blind Spot Assist til lastbiler, som betyder, at chaufføren advares, hvis der er trafikanter i den blinde vinkel ved siden af lastbilen.

Systemet overvåger hele den ene side af lastbilen og advarer chaufføren ved risiko for påkørsel eller kollision. Systemet er aktivt fra stilstand til maksimal tilladt hastighed.

Det betyder, at risikoen for højresvingsulykker kan nedsættes markant. Disse ulykker er blandt de mest alvorlige ulykker, hvor lastbiler og ubeskyttede trafikanter er indblandet.

Cyklister og fodgængere kommer tit i fare, når de bevæger sig ind og ud af en lastbils blinde vinkler og de områder, chaufføren kan se i sine fire ellers korrekt indstillede spejle.

Cyklister kan let overses
Selv den dygtigste chauffør kan overse en cyklist eller fodgænger, mens han orienterer sig om andre trafikale forhold omkring lastbilen. Risikoen stiger ved dårlige vejrforhold og i mørke.

Mercedes-Benz lastbiler har nu udviklet et system, hvor radarsensorer overvåger hele passagersiden af lastbilen, også i kombinationen af en lastbiltrækker med trailer. Det overvågede område strækker sig også to meter foran lastbilens førerhus. Sp perspektiverne for det nye system er store.
”Blind Spot Assist til Mercedes-Benz lastbiler vil uden tvivl være med til at nedbringe antallet af alvorligt tilskadekomne ved højresvingsulykker og systemet vil også redde liv”, siger Lasse Wøhlk, salgschef for Mercedes-Benz lastbiler i Danmark.

Fra stilstand til alle hastigheder
Blind Spot Assist er aktivt ved alle hastigheder og hjælper også chaufføren ved stilstand og igangsætning ved et lyskryds. Hvis der i forbindelse med et højresving befinder sig en cyklist i det overvågede område, vil chaufføren blive gjort opmærksom på dette via en oplyst advarselstrekant placeret i passagersidens A-stolpe.

Opstår der risiko for en kollision, vil advarselstrekanten blinke og en alarm vil lyde i kabinen. Dette gælder også hvis lastbilen og traileren kommer på kollisionskurs med et trafiklys eller en gadelygte. Blind Spot Assist hjælper også chaufføren ved vognbaneskift fra venstre mod højre.

Mange opfindelser
Blind Spot Assist er endnu en tilføjelse til rækken af sikkerhedssystemer fra Mercedes-Benz  
Teknologien bag Blind Spot Assist til lastbiler er klar, men inden systemet lanceres på markedet, underlægges det hundredetusindvis af testkilometer og tilpasses til mange forskellige typer af lastbiler.

Mercedes-Benz er en af de ledende producenter inden for sikkerheds- og assistentsystemer til lastbiler, og Blind Spot Assist er endnu en tilføjelse til rækken af sikkerhedssystemer, som Mercedes-Benz har introduceret på sine lastbiler, flere år før de er blevet lovkrav.

”Andre eksempler er ABS (1981), elektronisk bremsesystem, EBS (1996), adaptiv fartpilot og vognbaneassistent (2000) samt det automatiske nødbremsesystem, Active Brake Assist (2006),” siger Lasse Wøhlk.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk