Volvo Trucks lancerer en ny, patenteret sikkerhedsfunktion til elektriske lastbiler – Active Grip Control.

Den nye teknologi forbedrer stabilitet, acceleration og bremseevne markant ved kørsel på glat underlag.

Active Grip Control-funktionen kan leveres på Volvos tunge lastbiler i FH-, FM- og FMX Electric-serien til regional transport og anlægskørsel.

Undgår hjulspin

Takket være den hurtige reaktionsevne i el-motorer er det muligt at kontrollere effekten på et øjeblik for at undgå hjulspin og hjulblokade, hvis friktionen mellem hjulene og vejbanen er forringet

Volvos Active Grip Control-funktion forbedrer accelerationsevnen ved kørsel i glat føre.

Test udført med en Volvo FH Electric sættevognstrækker med lastet trailer på glat underlag viste 45 pct. bedre accelerationsevne ved fuld effekt.

Bevare kontrollen

“Forbedringen ved kørsel op ad en glat grusvej er imponerende. Jeg er sikker på, at det vil forbedre produktiviteten for vores kunder i anlægssegmentet,” siger Anna Wrige Berling, Traffic & Product Safety Director hos Volvo Trucks.

Hvis lastbilen alligevel begynder at miste greb, vil adskillige sensorer give besked til lastbilens sikkerheds- og styresystemer om at regulere kraftoverføringen.

Det sker på en intelligent måde i forhold til friktionen mellem hjul og underlag for at hjælpe chaufføren med at bevare kontrollen over køretøjet.

Patenteret system

Den nye sikkerhedsfunktion er også udviklet til at reducere risikoen for saksning mellem forvogn og påhængsvogn samt at undgå overstyring ved kørsel med tom vogn.

“Med Volvos Active Grip Control giver vi vores chauffører endnu bedre muligheder for at forcere ujævne veje og svært fremkommeligt terræn selv under de mest udfordrende forhold. Denne unikke funktion har Volvo Group beskyttet med en række patenter,” forklarer Anna Wrige Berling.

Særlig udgave til dieseludgaver

Sikkerhedsfunktionen har også stor værdi ved opbremsninger med samtidig opsamling og regenerering af bremseenergien, så man dermed undgår at gå i ABS-mode.

Dette forøger energi-effektiviteten, da lastbilen derved kan køre en større del af tiden med opsamling af bremseenergien og samtidig sikre blødere og mere komfortable opbremsninger.

Det er dog ikke kun de elektriske Volvo lastbiler, der kan blive sikrere. En tilpasset version af Active Grip Control vil dog også kunne leveres på Volvos lastbiler med diesel- og LNG gas-drivliner.


Fakta om Volvos elektriske lastbiler:

Volvo Trucks leverer et bredt udvalg af seks forskellige fuld-elektriske lastbil-modeller til en lang række forskellige transportopgaver.

Volvo FH-, Volvo FM- and Volvo FMX Electric er tunge lastbiler med mulighed for vogntogsvægte på op til 44 tons. Salget er gået i gang i hele Europa, og serieproduktionen starter i anden halvdel af 2022.

Serieproduktion til det europæiske marked af Volvo FL- og Volvo FE Electric til bl.a. bydistribution og renovationskørsel startede i 2019. Produktionen af Volvo VNR Electric til det nordamerikanske marked startede i 2021.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk