Ford Transit Custom har i årevis været den mest sælgende varebil i Danmark – og i 2021 blev det til 4.663 enheder.

Men kikker man på den samlede salg af Ford-biler på gule plader, er tallet på 7.072 enheder. Det er ottende år i træk, at Ford har solgt flest varebiler på et år.

Ford Transit Custom er den mest populære varebil – og den har endda fundet vej til top tre på listen over de mest solgte biler uanset type.

To biler på top tre

Dermed har Ford hele to biler i toppen af salgslisten over totalmarkedet i 2021, da Ford Kuga blev Danmarks mest solgte bil med i alt 6.039 solgte enheder.

”Vores Transit Erhvervscentre gør et kæmpe stykke arbejde hver dag, når de vejleder vores erhvervskunder, så de får den varebil, der matcher deres behov. Vi glæder os til at fortsætte det tætte samarbejde med erhvervslivet i 2022,” siger Tom Maxmølris, Head of Commercial Vehicles, Ford Danmark.

22 pct. af varebilsalget

Der er i alt solgt 31.572 varebiler, og med 7.072 solgte enheder står Ford for hele 22 procent af det samlede varebilssalg herhjemme i 2021. Med 2.452 enheder ned til salgslistens nummer to, sætter de seneste tal fra Bilstatistik.dk en streg under Fords varebilssucces.

Langt oppe på salgslisten over  varebiler, finder man også Fords to tons Transit – ligesom pick-up udgaven Ranger er med helt fremme. De mindre Ford Courier og Connect ligger også i top i deres respektive klasser.

Endelig skal det fremhæves, at Ford har solgt 85 udgaver af Transit Custom Plug In hybrid.

En sjældenhed

Normalvis er det personbiler, der befinder sig i toppen af listen, og det hører derfor også til sjældenhederne, at en varebil finder vej op til top tre.

”Tallene viser med største tydelighed, hvad det er Ford kan. Vi formår på bedste vis at imødekomme kundernes behov med et bredt modelprogram – uanset om kunderne leder efter en familiebil eller en funktionel varebil,” siger Frank Skjærbæk, administrerende direktør, Ford Danmark.

Den elektriske fremtid

I år tager Ford hul på en helt ny æra for modelprogrammet for varebiler med introduktionen af Ford E-Transit, der er Fords første fuldelektriske udgave i Transit-serien. Den har stort batteri og lang rækkevidde.

”Vi er spændte på den snarlige lancering af Ford E-Transit. Vi glæder os til at præsentere den for vores varebilskunder, som vi nu inviterer med på vores elektriske rejse i form af vores første el-varebil,” siger Tom Maxmølris.

Ford E-Transit lanceres i løbet af foråret. Priserne offentliggøres tættere på lanceringen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk