Opel i Danmark har besluttet at lancere den nye Corsa model på gule plader. Corsa Van har i mange år haft en fast skare af kunder, der benytter den som servicebil.

Mange kalder denne type biler for pizza-biler, man det er bredt i både den private- og offentlige sektor, at man har været glade for den velkørende tysker, som dog er produceret på en fabrik i Zaragoza i Spanien.

Automatgear kun med benzin

Den nye Corsa sælges i Van-udgaver med både benzin- og dieselmotorer. 1,2 liter benzinmotor med tre cylindre på 75 hk og 5 trins manuel gearkasse til 85.900 kroner plus moms. Elegance-udstyrsmodellen på 100 hk kan fås med automatgear.

Det koster kun 10.000 kroner mere at få den smidigere 4-cylindrede 1,5-liters dieselmotor med 102 hk og 6-trins manuel gearkasse. Kun dieselmotoren har fire cylindre. Den har et drejningsmoment på 250 Nm ved 1.750 omdrejNinger – og den præsterer 25 km/l.

El-udgave forsinket af Corona virus

I lighed med 208 modellen kommer Corsa senere på året i en el-udgave. Udviklingen er dog forsinket på grund af Corona virus, da mange komponenter kommer fra kinesiske fabrikker. Fem pct. af Corsa salget er beregnet til at være elektriske biler.

Efter PSA-koncernens (Peugeot) overtagelse af Opel, er der ændret på opbygningen af Corsa, så den nu deler platform med Peugeot 208. En ny Corsa i GM regi var nærmest færdig ved overtagelsen, men PSA har valgt deres eget udgangspunkt.

Større varerum

Corsa’s akselafstand er øget fra 2.510- til 2.538 mm, så varerummet er blevet større.

Ud over det nye ydre design, er interiøret også helt ændret og er blevet mere ergonomisk korrekt.

Sikkerhedsmæssigt kan man bestille bilen med adaptiv fartpilot til ca. 5.000 kr. plus moms – og det må vi anbefale. Et utroligt lys om aftenen får man med LED-Matrix lygter, som ekstra koster ca. 8.000 kr.

Komfortabel affjedring

Vi har kort prøvet den nye Corsa diesel – og selv om den er en anelse blødere opsat end 208 fra Peugeot, så er komforten tril gengæld rigtig god, hvor Peugeot satser på en mere sporty opsætning.

Vi prøvede også kort benzinudgaven, men motoren støjer mere end dieselmotoren ved acceleration.

Økonomisk diesel

Der er trækkraft i fjerde gear fra 50 km/t eller 1.300 omdrejninger – så det er her, man skal holde sig i bytrafik. Sjette gear er overgear med trækkraft fra 80 km/t – og ved 1.300 omdrejninger. Ved 130 km/t i sjette gear går motoren 2.000 omdrejninger. Det er ret økonomisk.

Salget har været meget stille for hele Opel herhjemme, men når det gælder Corsa alene, er målet en stigning i salget på 70 pct. Det skal ske gennem et forstærket salgsteam.

Samarbejdet er på plads

”Vi satser på fornuftige priser ved vores forhandlinger med fabrikken. Salget har været influeret af problemer med sammenlægningen af Opel og Peugeot. Men nu er samarbejdet med Opel på hovedkontoret i Rüsselsheim i Tyskland på plads,” siger Jesper Hermann, pressechef hos Opel Danmark.

PSA har bestemt, at udviklingen af nye varebiler for hele koncernen skal foregår i Rüsselheim. Næste nye rene varebil fra koncernen bliver elektriske udgaver af Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Opel Vivaro – samt Toyota Proace, som også bygges af PSA i nordfranske Valanciennes.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk