Uhensigtsmæssige vognbaneskifte er årsag til 10 procent af de alvorligste ulykker i EU. Men med udstyret ”Side Blind Sport Alert” eller blindvinkelassistance kan man helt undgå uheldene.

Den uvildige testorganisation EuroNCAP har netop givet Opel en pris for særligt værdifuldt sikkerhedsudstyr. Det skyldes nemlig, at man kan få ”Side Blind Sport Alert” eller blindvinkelassistance til seks forskellige Opel modeller fra ADAM til Zafira Tourer.

Når en bil er udstyret med blindvinkelassistance, blinker et gult LED lys i sidespejlet i den side, hvor den anden trafikant er gemt i den blinde vinkel – det gælder både en bilist, en cyklist eller en fodgænger.

Hurtigere bil i overhaling
Typisk en hurtigere bil på vej til at overhale eller en cyklist gemt i høje siden, når man er ved at svinge til højre. I begge tilfælde registreres trafikanterne af sensorer i bilens bagerste kofanger, der aktiverer det gule LED advarselslys i sidespejlene. Funktionen er aktiv ved hastigheder fra 10 km/t til 140 km/t.

Opels egne undersøgelser viser, at 82 pct. af de kunder, der har prøvet at køre med blindvinkelassistance, også vil vælge en bil med dette udstyr næste gang, de skal købe ny bil. 87 pct. er meget tilfredse med den sikkerhed, som blindvinkelassistance giver dem i hverdagen.

Når en bagfra kørende nærmer sig en bil med dette udstyr, vil det gule lys i sidespejlet blinke som en advarsel mod at trække ud eller dreje til den side, som den anden bil kommer kørende. Til eksempelvis den nye Opel Corsa får man blindvinkelassistance som en del af avanceret parkeringsassistance, hvor bilen bl.a. selv kan parkere. Prisen er relativt lavt den øgede sikkerhed taget i betragtning  – 5.499 kr. 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk