To bil-jubilæer inde for samme døgn er ikke hverdagskost, men det har General Motors nået for nylig i Storbritannien.

På Luton fabrikken nord for London nåede man produktionstal 900.000 Vivaro – og i samme døgn, lidt tidligere,  nåede man på fabrikken i Ellesmere Port i Sydengland en produktion af Astra Sports Tourer på 250.000 eksemplarer.

Hvor Vivaro primært produceres somVan, produceres Astra som personbil – men herhjemme sælges den også som gulpladebil. En  stor del af de danske Vivaro biler kommer fra Luton.

Ny Vivaro kommer i 2014
De 750.000 Vivaro er blevet eksporteret – de 150.000 er solgt på hjemmemarkedet.

GM fabrikker har sikret sig produktionen af kommende GM produkter mange år frem.

Ellesmore Plant er udpeget til at bygge næste generation Astra – og Luton skal bygge den nye Vivaro, som kommer i produktion næste år. Det sikrer medarbejdernes jobslige fremtid.

Samtidig vil søstermodellerne Renault Trafic og Nissan Primastar formentlig også blive præsenteret i nye udgaver.

Enorme investeringer i ny model
I Luton er man i fuld gang med forberedelserne, som opfatter betydelige opgraderinger. Der er tale om investeringer i omegnen af en mia. kroner til specifikke ændringer af fabrikken.

Regningen på nye værktøjer til den nye Vivaro løber op i et beløb lidt større, hvor en tredjedel investeres i Luton – mens broderparten bruges i Frankrig, hvor samarbejdspartneren Renault bygger deres Trafic – samt i Spanien, hvor Nissan bygger deres Primastar. En del Vivaro med Opel logo bygges dog også i Spanien. I England vil 40 pct. af bilens indhold komme fra lokale underleverandører.

Vauxhall ligger nr. et
Den britiske Vivaro nr. 900.000 blev solgt til det britiske svar på FDM, AA (Automobil Association) – en af de største kunder hos GM i England, kendt som Vauxhall. I Danmark sælges alle Vivaro som Opel.

Vauxhall er i dag den største producent af erhvervskøretøjer – ikke mindst fordi Ford har haft sin hovedproduktion af Transit uden for Storbritannien, først i Belgien – nu i Tyrkiet.

GM har ligger på førstepladsen i 11 år, siden Vivaro produktionen begyndte. 53.000 Vivaro fra Luton i fjor

53.000 Vivaro fra Luton
2.500 medarbejdere arbejder på de to engelske fabrikker, hvortil kommer 15.000 medarbejdere hos underleverandører.

Fabrikken i Luton byggede 53.000 varebiler i fjor – i år indtil videre 22.000 varebiler. 198 Vivaro ruller af båndet i Luton hver dag.

I Ellismore Port blev der bygget 95.000 biler i fjor – og i år til dato har man nået 37.000 biler – eller 530 biler om dagen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk