Volkswagen ID.Buzz vandt i går prisen Årets Bil i Danmark for 2023 – og aldrig har konkurrencen været så tæt, for den elektriske minibus vandt med kun et enkelt point ned til kinesiske MG4 Electric på andenpladsen.

Det er den mindste afstand mellem nummer ét og to i den danske kåring, der går tilbage til 1969, hvor Ford Capri vandt.

Til dato har tre point været mindste afstand mellem 1 og 2 – det var i 1996, da Fiat Bravo/Brava vandt foran Peugeot 406.

Renault nummer tre

Sejren kom i hus, selvom den 20 mands store jury fra Danske Motorjournalister/MKD gav den kompakte MG syv førstepladser og kun fem førstepladser til den tyske ID.Buzz.

På tredjepladsen kom den nye og ligeledes elektriske Renault Mégane E-Tech – efterfulgt af Nissan Ariya, BMW i4, Toyota BZ4x og Toyota Aygo-X.

I finalefeltet var kun sidstnævnte ikke en elbil.

Samme vinder hos VOTY.dk

VOTY.dk var med i juryen – og de tre podiepladser i konkurrencen gik igen på vores stemmeseddel. Vi havde dog Toyota BZ4x på vores fjerdeplads – efterfulgt af Nissan, BMW og Toyota Aygo-X.

Vores valg af ID.Buzz på førstepladsen handler om bilens udstråling og elegance – kombineret med et godt vejgreb og et højt sikkerhedsudstyr – samt en rækkevidde på 400 km.

Søstermodel er Van of the Year

Spændende er det også, at vinderen har en varebil som søstermodel – ID.Buzz Cargo, som for nylig vandt International Van of the Year 2023.

ID.Buzz er også i finalen ved International Car of the Year kåringen, der finder sted først i det nye år.

To andre priser til ID.Buzz

Ved finalefesten i går, der fandt sted på det imponerende bilmuseum Haaning Collection i Bagsværd, vandt ID.Buzz også ”Bilglædeprisen” og ”Designprisen” fra de danske motorjournalister.

Her gik innovationsprisen til Mercedes-Benz EQXX – der kan opfattes som næste generation elbil med en rækkevidde på 1.000 km.

Volkswagen ID.3 vandt for 2021

Prisen til ID.Buzz blev overrakt til direktør Michael Ebeling fra Volkswagen Danmark af formanden for Danske Motorjournalister, Karsten Lemche – til daglig journalist på Forenede Danske Motorejere, FDM.

Det er anden gang, at en Volkswagen ID vinder prisen – idet Volkswagen ID.3 opnåede prisen for året 2021.

Fakta – 2023 udgaven af Årets Bil i Danmark:
Volkswagen ID.Buzz: 119 point.
MG4: 118 point.
Renault Mégane E-Tech: 89 point.
Nissan Ariya: 86 point.
BMW i4: 66 point.
Toyota BZ4x: 65 point.
Toyota Aygo-X: 57 point.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk