Ford har netop produceret en halv million Ranger pick-up modeller på Silverston fabrikken i sydafrikanske Pretoria. Ranger eksporteres fra Sydafrika til 148 lande.

En bronze-metal lakeret Ford Ranger Wildtrak 3,2 Double Cab blev Ranger nummer 500.000, som kørte af samlebåndet på Fords Silverston fabrik i Pretoria i Sydafrika.

Ranger, der faktisk er designet og udviklet af Ford i Australien,  er en succeshistorie for Ford i Sydafrika – med støt stigende salg i de 148 aftager-markeder i Afrika, Mellemøsten og Europa.

Store investeringer

”Ford har investeret mere end 1,4 mia. kroner i forbindelse med lanceringen i 2011 og yderligere 1,4 mia. kroner i fjor for at kunne øge produktions-kapaciteten og dermed klare efterspørgslen,” siger Ockert Berry, vicepræsident for Fords aktiviteter i Mellemøsten og Afrika.

Duratorq TDCi-motorerne til Ranger-produktionen i Pretoria produceres på Struandale Engine Plant i Port Elizabeth.

I 2015 fik Ranger modellen en opdatering med et mere råt design i forhold til den første model. Samtidig blev bilen bedre udstyret – bl.a. med SYNC3 connectivity-systemet og forbedret sikkerhed.

Kort livscyklus

”Normalt har varebiler en ret lang tidscyklus, men det gælder ikke for Ranger – for her er modellen moderniseret løbende for at kunne holde til i spidsen i sin klasse,” siger Ockert Berry.

Salgsrekorderne fortsætter med at blive brudt med Ranger-modellen – således med 8.062 enheder eksporteret til Europa, Mellemøsten og Afrika generelt alene i april måned. Med lokalt salg oveni bliver det til 10.434 enheder i april – ifølge Berry den mest producerede varebilsmodel i Sydafrika til dato.

Ford Ranger vandt titlen “European Pick-Up of the Year” for året 2013.

Også fremgang i Danmark

Herhjemme går det også fint for Ranger-salget – i årets første syv måneder blev det til 97 enheder mod 86 enheder i samme periode i 2017.

Ingen andre af de øvrige bedst sælgende 1-tons pick-up modeller herhjemme har haft fremgang i årets første syv måneder – det vil sige modeller som Nissan Navara (fra 166- til 137 enheder), Toyota Hilux (fra 153- til 115 enheder) og VW Amarok (fra 105- til 77 enheder).

Mitsubishi L200 er faldet fra 33 enheder i årets første syv måneder i fjor til 23 enheder i år.

Modeller med fremgang

Fremgang finder vi dog hos 1-tons pick-up modeller længere nede på listen – det vil sige Isuzu D-Max (fra 32- til 40 enheder), Mercedes-Benz X klasse – dog som ny model med 40 enheder, Fiat Fullback (fra 8- til 27 enheder) og Ssangyong Actyon (fra 3- til 7 enheder).

Skal vi tage halvanden tons pick-up modeller fra USA med, er salget af Dodge Ram steget fra 13- til 21 enheder i årets første syv måneder, mens Chevrolet Cheyenne er solgt i to enheder fra januar til juli i år mod et eksemplar i fjor.

(Kilde: DBI)

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk