Transportmessen i Birmingham, som åbner i dag, er ramme for præsentationen af Fords nye el-varebil E-Transit, som er bygget over den 2-tons Transit.

Varebilen, der kommer på markedet i 2022, kan allerede bestilles fra oktober. Fabrikspris 365.000 kroner (42.000 pund) – dansk pris kendes ikke.

Med bilen kommer et nyt Pro-opladninigssystem – bl.a. placeret ude i virksomhederne – med nye administrations-værktøjer og tillige Fords SYNC 4 informationssystem og førerassistent-systemer. Dertil kommer et års gratis adgang til Ford Telematics og Ford Liive oppetid system.

Lang rækkevidde

Ford slår især på lang rækkevidde og top-ydeevne for en elvarebil i denne størrelse – og desuden mulighed for eksportfunktion til at sende strømmen videre til f.eks. el-værktøj, køleenheder og computere. Der er tale om 2,3 kW fra standardstik i førerhuset.

Bilen har nyeste sikkerhedssystemer og førerassistance systemer.

Ford melder ud, at der er en batterikapacitet på 68 kWh som standard – med en rækkevidde på 317 km. (WLTP).

430 Nm drejningsmoment

Der opnås et drejningsmoment på op mod 430 Nm – med 184 eller 266 hk, nyttelast på 1.758 kg og totalvægt fra 3,5- til 4,25 tons. Der opnås 25 versioner af køretøjet. Garantien er otte år eller 160.000 km.

Før bilen kan leveres til kunder, indleder Ford et testforløb hos kunder i hele Europa.

E-Transit kan oplade fra 15 procent til 80 procent på 34 minutter fra en 115 kW DC (jævnstrøm) hurtigoplader. En overnatning fuld opladning fra en standard 230-volt AC (vekselstrøm) levering tager lidt over otte timer.

To udgaver

E-Transit kommer i en Base og en Trend udgave – men højere udstyrsniveau end dieselmodeller i dag.

Selv Base har en 12 tommer touchscreen. Trend har desuden navigation, fartpilot, nødbremse med fodgængergenkendelse, linjevogter, p-sensorer for og bag, Around View Monitor med 360 grader bird view.

Der er tillige 1 års gratis vejhjælp med rednings-opladning. Ford har 1.500 forhandlere med serviceret eksperter til reparation af el-køretøjer – og over 4.500 autoriserede reparatører, som alle har servicekapacitet til lancering.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk