For at sætte ind over for udfordringerne med plastaffald vil Michelin fra 2024 indarbejde genanvendt plast som bæredygtigt råmateriale i sine dæk.

I hvert nyt dæk kan ca. 143 yoghurtbægere og godt 12.5 PET-plastflasker genanvendes.
Hvert minut året rundt ender et lastbils-vognlæs plastaffald i verdenshavene.

Det har store konsekvenser for miljø og dyrelivet, så for at gå aktivt ind i kampen for at begrænse problemerne med plastaffald sætter den franske dækproducent ind for at genanvende plastaffald i dækkene.

Fire mia. PET-flasker

Med avanceret genanvendelsesteknologi vil op til fire milliarder PET-flasker kunne blive til delkomponenter i dækkene – hvert år. Allerede i 2024 vil de første biler som nævnt køre på dæk fra Michelin, der er lavet af bl.a. gamle yoghurtbægere og plastflasker.

”I ét dæk kan vi omdanne op til 143 yoghurtbægere og cirka 13 PET-flasker til nye råmaterialer. På den måde har vi en god mulighed for at gå aktivt ind og yde et bidrag til at løse problemet, vi har med de enorme mængder af plastaffald i verden,” siger Peyman Sabet, chef for forretningsudvikling for Michelin Europe North.

Kæmpe omstilling

I 2030 skal alle Michelins dæk være lavet af 40 pct. bæredygtige råmaterialer.

Eksempelvis naturgummi, solsikkeolie – og nu altså også PET og engangsplast.

Det er en kæmpe omstilling på vejen til, at et Michelin-dæk i 2050 består af 100 pct. bæredygtige råmaterialer.

Premiere på IAA messe

For at indlede rejsen mod fremtidens bæredygtige dæk allerede i dag sætter Michelin fokus på genanvendelse af plastaffald i dæk på årets IAA bil-messe i München fra 7.- til 12. september.
Her vil seks hold af Michelin-ansatte sammen med den velkendte Michelin-mand – og forhåbentlig
de besøgende – indsamle plastflasker og andet plastaffald.

Samtidig vil Michelins såkaldte ”REGENLab” trin for trin demonstrere, hvordan råmaterialer til nye dæk kan laves af f.eks. træ, PET og engangsplastaffald.

På sin messestand viser Michelin også sit 100 pct. bæredygtige og 3D-printede, Michelin Vision Concept-dæk.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk