Distributionsselskabet City Logistik indsætter i dag to elektriske 26 tons eTGM lastbiler i deres flåde af køretøjer, som også omfatter elektriske varebiler og el-cykler.

De to elektriske lastbiler kommer til at køre for kunder som Matas og DSV samt Lyngby, Roskilde, Fredensborg og Hørsholm kommuner.

Flere kommuner er med

“City Logistic går forrest i den grønne omstilling og løser byernes last mile udfordringer ved brug af en 100 procent elektrisk flåde. Det er flot at se et stigende antal kommuner såvel som virksomheder tilslutte sig vores bæredygtige løsning og derved reducere deres CO2 aftryk,” siger Peter Bardenfleth, Group CEO i City Logistic.

City Logistic ønsker ikke kun at nedbringe miljøbelastning og CO2-udledningen indenfor levering og distribution, men også at tage del i at nedbringe trængsel på vejene og gøre byerne mere grønne.

Matas vil reducere CO2 udslip

”I Matas har vi en meget ambitiøs målsætning om at reducere vores CO2-forbrug. Derfor er vi glade for at samarbejde med City Logistic, der er frontløber på brugen af el-varebiler og el-lastbiler i Danmark,” siger Brian Gøbel Poulsen, Logistik Direktør i Matas.

Beregninger fra Lyngby kommune viser en reduktion af trængsel med 57 procent og udledning af CO2 med 98 procent i forhold til kommunens tidligere distributions set-up.

Kan ses på Transport 2021

De to nye elektriske-lastbiler er kun første skridt. City Logistic vil løbende udvide flåden, så City Logistic kan tilbyde levering og distribution til alle større danske byer – og på sigt mere end 200 byer internationalt.

Én af el-lastbilerne bliver udstillet på MAN Trucks stand på Transport 2021 i Herning fra den 16. september.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk