Fra 170.759 kroner plus moms. Det er prisen på den billigste af de nye Mercedes-Benz Citan varebiler, der kommer til salg sidst på året.

Så er der tale om mindste 108 CDI dieseludgave i kort version – mens dyreste 112 CDI i lang udgave skal koste 196.757 kroner eksklusive moms.

Citan kommer også i benzinudgave, hvor billigste 110-udgave skal koste 172.201 kroner eksklusiv moms.

El-udgave næste år

De første biler leveres som nævnt i år, og i 2022 bliver det desuden muligt at vælge automatgear og ekstra langt karrosseri – ligesom man for første gang introducerer eCitan – Citan med elmotor.

Skal vi tale finansiering, så koster Citan fra 1.395 kroner om måneden over fire år – og 60.000 km. Med serviceaftale og 25.000 kroner i udbetaling.

Sejr til søstermodel

Vi har endnu ikke prøvet den nye Citan – primært på grund af Corona nedlukninger i Tyskland, men vi har til gengæld kørt i søstermodellen Renault Kangoo, der netop har vundet ”Årets Varebil 2022” titel.
Der er tale om forbedret kvalitet over hele linjen, men Mercedes er kendt for at skrue endnu mere op for charmen, når det gælder Mercedes-Benz DNA.

Større og sikrere

Citan vil – traditionen tro – nok have en højere pris end sin franske søster, som den bygges sammen med hos Renault i Frankrig. Renault har bygget Citan for Mercedes siden 2012.

”Den kompakte varebil er blevet større, mere sikker og mere komfortabel end sin forgænger;” siger Product Manager hos Mercedes-Benz Vans i Danmark, Jens Lyngholm.

Varerummet rummer nu op til 2,9 kubikmeter.

MBUX infotainment

I kabinen finder man blandt andet detaljer som multifunktionsrat i læder, fartpilot, komfortførersæde med lændestøtte og varme samt dobbelt passagersæde og det intelligente infotainmentsystem MBUX.

De fleste af bilens funktioner betjenes via det trykfølsomme syv tommer display – fra rattet eller med stemmen. MBUX forstår engelsk tale, men dog ikke dansk – men som i den store Sprinter varebil og flere Mercedes personbiler kan man betjene systemet uden at slippe øjnene fra vejen.

Sikkerhedsmæssigt er der seks airbags, automatisk nødbremse, automatisk lys- og regnsensor, tågelygter og Attention Assist. Det fremgår ikke, om der er adaptiv fartpilot tilgængeligt.

Fem motorer fra begyndelsen

Ved introduktionen bliver det muligt at vælge mellem fem forskellige motoriseringer.

Skal det være dieselmotor, står valget mellem Citan 108 CDI med 75 hestekræfter, Citan 110 CDI med 95 hestekræfter og Citan 112 CDI med 116 hestekræfter, mens det på benzinsiden er muligt at vælge mellem Citan 110 med 102 hestekræfter og Citan 113 med 131 hestekræfter.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk