Bucher Municipal vandt for nylig Innovationsprisen, uddelt af brancheforeningen Maskinleverandørerne, for deres model CityFlex C40e – den første elektriske slamsuger, udviklet til opgaver i byzonerne

Uddelingen skete ved udstillingen ”Maskiner Under Broen” i Middelfart.

”Det betyder rigtig meget for os, for det her viser hvor vigtigt det er at arbejde sammen, når vi skal udvikle miljørigtige løsninger,” siger Sales- og Service director Jacob Grindsted, der modtog prisen på vegne af Bucher Municipal.

Gør hverdagen lettere

Med CityFlex C40e kan man reducere CO2 udledningen – og samtidigt skabe et bedre arbejdsmiljø for operatøren med lavere støj, god ergonomi og høj sikkerhed.

I sin begrundelse for prisen, fremhæver jurymedlem Michael Nygaard, teknisk leder fra Esbjerg Kommune, at anvendelighed, sikkerhed, ergonomi og miljø er de parametre, der er brugt ved tildeling af prisen.

”Det er vigtigt at bruge den nye teknologi til at forbedre miljøet – og gøre hverdagen lettere. Der er tale om professionel gennemprøvet teknologi med stort potentiale, hvilket er vigtigt i den fremtidige jagt på 0-emission,” siger Michael Nygaard, på vegne af juryen.

Ny og veldokumenteret

Bucher har arbejdet tæt sammen med Volvo Trucks om udvikling af den første elektriske CityFlex – monteret på Volvo FL Electric.

”Resultatet er en effektiv og miljøvenlig maskine, der bruger Volvos veldokumenterede batteriteknologi og Buchers erfaring fra mere end 500 CityFlex anlæg. Og ja, den kan løse en hel dags arbejde – og så lade om natten”, fortæller Jacob Grindsted.

Han har tydeligvis fået stillet spørgsmålet om batteriets holdbarhed nogle gange.

Mariager Fjord Kommune

”Vi kan ikke sælge en slamsuger, der kun kan arbejde en halv dag, så vi skal kunne stole på batteriteknologien. Og der er Volvo Trucks den perfekte partner,” siger Jacob Grindsted.

Bucher har haft flere af deres miljørigtige maskiner med på messen Maskiner under Broen, f.eks. den store fejemaskine Xpowa V90, der også er batteridrevet.

”Den er lige leveret til Mariager Fjord Kommune, der her går forrest i valget af ny teknologi.”

På vej til Glostrup

Den første Bucher CityFlex C40e er på vej til LMJ A/S i Glostrup, der fra september er klar til at løse opgaver i hovedstadsområdet.

”LMJ A/S var de første til at lægge en ordre i Danmark, og vi har flere på vej, for når først man har prøvet at køre den og set, hvor nemt det er at lade, så er CityFlex C40e et helt naturligt valg til opgaver, der skal udføres i by-zoner,” siger Jacob Grindsted.

Mere på vej

Der stilles stadigt større krav om miljørigtige løsninger, særligt ved offentlige udbud, og CityFlex C40e er den første fra Bucher Municipal i Danmark. Det er virksomhedens ambition, at man inden 2025 kan elektrificere alle Buchers dansk producerede maskiner.

”Vores fokus er at udvikle effektive og miljørigtige teknologier – både ved anvendelse af ikke fossile brændstoffer og gennem et reduceret energibehov – og jeg er sikker på, at vi i de kommende år vil se nye teknologiske landvindinger. Det er vores CityFlex C40e et godt eksempel på,” siger Jacob Grindsted.

Bucher Municipal i Danmark hed før 2016 J. Hvidtved Larsen, bedre kendt som JHL. Selskabet, blev grundlagt i 1915.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk