I Norge og Sverige begyndes der nu salg af de amerikanske RAM pick-up’s – med FCA’s velsignelse – med desværre kommer Danmark ikke med.

Danmark er et lille land – og der er alt for få, der har lyst til at investere i en ægte amerikansk full size pick-up.

I hvert fald alt for få til at det svenske firma Anders Hedin Invest Group har lyst til at stable en afdeling op i Danmark.

Aftale med Fiat-Chrysler

Anders Hedin har under datterselskabet Klintberg & Way fået en aftale med FCA, Fiat Chrysler Automobile, til at sælge RAM pick-up i Europa. Lige nu er 53 forhandlere i Europa godkendt af FCA – målet er 155 forhandlere inden 2021. Men ingen i Danmark.

Hovedkontoret er henlagt til Schweiz mens klargøring og godkendelse til de europæiske markeder foregår i en afdeling i Bremerhaven, hvor bilerne ankommer med skib.

I Danmark findes der allerede flere parallelimportører af amerikanske biler – ofte importeret fra Canada – men her er det altså biler fra Dodge/Chrysler, der er importeret efter aftale med FCA.

2019 udgaven

Men Hedin har valgt Danmark fra – nok fordi der sælges for få pickup biler, og i hvert fald nærmest ingen full-size amerikanske halvanden ton pick-up’s.

Fra kataloget til Norge og Sverige handler det om 2019 udgaven af RAM 1500 – solgt med 5,7 liters V8 Hemi motor på 395 hk og et drejningsmoment på 556 Nm og otte trins automat gearkasse.

For miljøets skyld kobles halvdelen af cylindrene fra ved tomgang og cruse på f.eks. motorvej og landevej.

3,5 tons trailervægt

Bilen vejer 3,5 tons og har en trailervægt på 3,5 tons. Luftaffjedring kan også fås. Multilink ophæng er standard.

Der er fire udstyrsniveauer – Bighorn, Laramia, Longhorn og Limited.

På gule nummerplader ligger prisen på cirka 800.000 kroner – eller 1 mio. norske kroner ifølge det norske tidsskift Anlegg & Transport.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk