Franske Renault Scénic løb med palmerne i forbindelse med ”Car of the Year” prisen 2024 – i et tæt opløb med vinderen af den danske Årets Bil prisuddeling i november, BMW 5-serie.

Her var Scénic dog for ny til at være med – og VOTY’s redaktør havde også den dengang kun elektriske i5 kandidat som personlig vinder.

Den europæiske kåring skete for få timer siden – forud for åbningen af den internationale biludstilling i Genéve – hvor den danske juryformand Søren W. Rasmussen overrakte prisen til vicepræsident for Renault, Gilles Le Borgne.

Renault 16 vandt i 1966

Der var kun de to biler i opløbet – de øvrige fem finalister kom langt efter, viste optællingen af de 25 stemmer fra hver af de 58 biljournalister fra 22 europæiske lande.

Det er syvende gang, at Renault vinder i kåringens 61-årige historie, er meldingen fra juryformanden.

Første gang Renault vandt kåringen var i 1966 med den 5-dørs hatchback Renault 16, men sidst det lykkedes var med Renault Clio for 18 år siden. Den første Scénic vandt prisen i 1997. BMW, derimod, har aldrig vundet.

Alle fås elektrificerede

Fire af de syv finalister i kampen om den eftertragtede titel er elbiler, mens to af de tre resterende finalister enten fås som elbiler eller i hybridudgaver. BMW fås både med el, benzin og dieselteknik. Peugeot 3008, der blev nummer tre,  fås som el- og benzinbil.

”Med dette års placering af de syv finalister er der sat ekstra fart på den grønne omstilling af bilparken. Elbilerne har nu helt taget føringen, og det er kun et spørgsmål om kort tid, før vi vil opleve, at det udelukkende er elbiler, der kæmper om denne ældste og mest eftertragtede biltitel i verden,” siger Søren W Rasmussen, der er teknisk redaktør hos FDM.

Stoppet af pandemien

Han havde personligt BMW i5 som vinder og Renault Scénic på en andenplads.

Genève Motorshow, der igennem en årrække har lagt udstillingshal til Car of the Year-kåringen, er i år tilbage efter at have ligget i dvale siden pandemien i 2020 satte en stopper for biludstillinger.

Resultat af Car of the Year 2024:
Renault Scénic E-TECH: 329 point.
BMW 5-serie: 308 –
Peugeot 3008: 197 –
KIA EV9: 190 –
Volvo EX 30: 168 –
BYD Seal: 131 –
Toyota C-HR: 127 –

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk