Renault Trucks har løftet sløret for modellerne E-Tech T og C.

Formentlig med en drivline, som allerede kendes fra Volvos elektriske FH og FM lastbiler – da Renault Trucks er datterselskab af Volvo AB.

Men Renault har forsket i mange år med ellastbiler. Så Renault Trucks er godt i gang med at dreje ind på elektriske bane – ikke mindst med D-line E Tech, som vi tidligere har prøvekørt herhjemme.

Kommer om et år

Om et år følger så de tunge ellastbiler – som i øvrigt allerede kan bestilles nu. Køretøjerne vil blive serieproduceret på Renault Trucks fabrikken i Bourg-en-Bresse.

De nye ellastbiler er også første til at bære koncernens nye logo på fronten – i børstet aluminium på en skinnende sort baggrund.

Renault Trucks er iøvrigt det eneste firma, der kan tilbyde så omfattende et el-mobilitetstilbud: fra en 650 kg ladcykel til en 44 tons elektrisk trækker og entreprenørlastbil, hvis design nu afsløres.

Førerhuset trukket frem

De nye modeller, som anvendes til regional distribution og i entreprenørbranchen, har et design, der er specifik målrettet elektrisk mobilitet – med ændringer i fronten.

Først og fremmest har Renault Trucks E-Tech T og C den grafiske signatur som kendetegner E-Tech lastbilserien: blå navkapsler og lodret stribe på siderne samt Renault Trucks E-Tech-mærket i fronten. De er desuden monteret med et nyt emblem i blåt plexiglas.

For at øge sikkerheden er fronten af køretøjerne trukket 115 mm frem, og her er cyklist/fodgænger radarer på siderne. Chassiset har fået maksimeret pladsen til batterierne i forbindelse med det nye frontdesign!

Fra musikkens verden

Hvad angår det re-designede frontpanel, har Renault Trucks’ designere hentet deres inspiration fra den elektroniske musiks verden med et mønster, der minder om en equalizer. Fronten er tillige fuldt lakeret.

Ændringen i Renault Trucks’ visuelle identitet – synliggjort af det nye logo – stadfæster også Renault Trucks’ fokus på reduktion af CO2. Fabrikken vil kontinuerligt udvikle stadig renere, sikrere og mere cirkulære transportløsninger – på vejen mod CO2-neutral transport.

Renault Trucks E-Tech T og C kan som nævnt forudbestilles fra Renault Trucks datterselskaber i Europa. Produktionen af Renault Trucks E-Tech T og C starter i slutningen af 2023 i Bourg-en-Bresse, Frankrig

Om Renault Trucks:
Renault Trucks, der er fransk lastbilproducent, har leveret professionelle transportløsninger siden 1894 – fra de lette erhvervskøretøjer til tunge trækkere. Renault Trucks tilbyder brændstofeffektive køretøjer og et komplet udvalg af 100 pct.  elektriske lastbiler, med en øget levetid gennem en cirkulær økonomitilgang.

Renault Trucks er en del af Volvo-koncernen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, entreprenørbiler samt industri- og marinemotorer. Koncernen leverer desuden komplette finansierings- og serviceløsninger.

Nøgletal:
9.450 medarbejdere på verdensplan fire produktionssteder i Frankrig.
1.400 salgs- og servicepunkter på verdensplan.
54.000 solgte køretøjer i 2021.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk