Ellastbiler hører godt sammen med distribution – og derfor er det helt logisk, når cateringsfirmaet AB Catering får deres første elektriske Volvo FE leveret.

Den miljørigtige lastbil skal benyttes til kørsel i Københavns indre by, hvor AB Catering København nu kan køre fuldelektrisk i sin nye Volvo FE 6×2 Electric.

Ingen støj om morgenen

Bilen er opbygget med kølekasse, kølemaskine og lift, hvor det hele trækkes af bilens batterier. Så der er ikke meget støj, der kan genere borgerne, når der leveres fødevarer i de tidlige morgentimer.

Støj er der heller ikke meget af i øvrigt, så chaufføren kan arbejde hele dagen i et nærmest støjfrit rum, der betyder, at han kan komme mere udhvilet hjem fra arbejde efter dagens dont.

Motorer yder 230 km

Bilens fire batterier på totalt 265 kWh trækker to el-motorer, der yder op til 320 kW. Der er ingen oplysninger om bilens rækkevidde på strøm eller om opladningstid.

Derudover er bilen en standard Volvo på fuld luftaffjedring med Drive-pakke med intelligent fartpilot, aircondition og luftaffjedrede sæder.

Kølekasse fra Wilke

Bilen er bygget med kølekasse hos ”Wilke,” som også har monteret liften fra BÄR. Carrier i Padborg har monteret kølemaskinen, hvorefter bilen blev kørt til Volvo Truck Center Aarhus for at blive klargjort af Volvos opbyggerteam.

Bilen er solgt og leveret af Kim Jørgensen, Volvo Truck Center Taastrup.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk