Renaults nye og elegante design omfatter ikke kun Clio, men nu også Captur – fabrikken første crossover udgave, designet  af chefdesigner Laurens van den Acker.
 
Men – linjerne ødelægges vel ikke fordi der kommer gule eller gul/hvide papegøjenummerplader. For de ca. 165.000 kr. indstigningsudgaven koster, bliver til ca. 100.000 kr. plus moms. En Van er dog først og fremmest med dieselmotor . og så bliver prisen nærmere 120.-125.000 kr. plus moms med 90 hk.

Renault Captur Van er blot ca. 6.000 kroner dyrere end Renault Clio Sport Tourer Van.
 
Opdatering til 3.000 kr.
Vil man ikke nøjes med basisudstyret, kan man, som det er tilfældet med Renault Clio,  opgradere bilen til en udstyrsvariant dyrere for blot 5000 kroner som hvidpladebil – dvs. max 3.000 ekstra som Van.

Det betyder, at en Renault Captur 0.9 Tce Expression Van , der blandt meget andet er standardstyret med 16 tommer alufælge, aircondition, læderrat og håndfrit nøglekort blot koster 105.000 kroner plus moms
 
Ønsker man lidt mere, en cylinder mere og Renaults nye dobbeltkoblings-gearkasse – EDC gear – er der premiere til den 120 hk turbo benzinmotor, der kun fås i de to bedst udstyrede versioner – Expression og Dynamic.
 
Max. 155.000 kr. plus moms
I Expression koster den 135.000-140.000 kroner plus moms. Ønsker man hele designpakken af lækkerier skal man vælge Dynamic versionen, der blandt meget andet indeholder 17 tommer alufælge, automatisk klimaanlæg, tofarvet karosseri, aftagelige sædeindtræk og mediesystemet Media Nav. Så slutprisen på den højest udstyrede lander på måske 155.000 kroner plus moms.
 
Ønsker man diesel, er der gensyn med den superøkonomiske 90 hk diesel, der også ligger i Renault Clio. Den klarer i Renault Captur 27.8 km/l og prisen for en Expression Van er vel 125.000 kr..
 
Renault Captur er i den grad en bil for de, der har brug for mere plads end i en Clio, men ikke har lyst til en traditionel MPV som eksempelvis Renault Scenic.
 
10 cm højere siddeposition
Siddepositionen er 10 centimeter højere end i Clio. I Renault Captur er der også en masse fralægningsplads i kabinen – helt  som man kender det fra Renault Scenic. Handskerummet – der faktisk er en skuffe – sluger 11 liter, og ved dørene er der plads til 1.5 liters flasker. Mellem forsæderne findes også en opbevaringsboks, der rummer 1.6 liter.
 
 Renault Captur fås i tofarvet lakering. Taget og dørstolperne har en farve, mens resten af karosseriet har en anden. I alt findes der ni forskellige lakeringer i to toner, så det er muligt at designe sin helt egen bil.
 
Men ikke alene kan man få forskellige udvendige designfeatures – indenfor følger de mange valgmuligheder med . Det er muligt at få interiøret i seks forskellige nuancer og det er  muligt at skabe 200 forskellige exteriørversioner og 100 forskellige varianter indenfor. 
 

Avanceret multimediasystem
Renault Captur kan fås med samme multimediesystem som Renault Clio. Det vil sige, at det både er muligt at få Captur med Media Nav systemet eller det interaktive R- Link system
 
Media Nav systemet, der er indbygget i midterkonsollen, har en 7- tommer stor touchskærm, hvor man betjener Bluetooth telefoni, radio, medieafspiller, navigation mm.
 
Forskellen mellem medie Nav og R- link er blandt andet, at man i R- link, der kan tilkøbes for 7.900 kroner, kan stemmestyre opkald og navigation. Ligesom navigationen baserer sig på Tom Tom live systemet.
 
Få mails og gå på facebook
Derudover er det i R-Link systemet muligt at få mail, gå på facebook, google samt meget andet, der kræver installation af apps. Apps der kan hentes fra Renaults R Store.
 
Alle Captur-versioner er udstyret med det nye lydsystem Basreflex – som er integreret i de forreste højtalere placeret i dørene. Basreflex systemet gør, at de relativt små højtalere giver samme volumen og lydkvalitet som 30 liter store højtalere i hjemmet.
 
Er bilen udstyret med R- link kan man også nyde 3D sound by Arkamys. Det gør det blandt andet muligt at retningsbestemme lyden i kabinen alt efter, hvor passageren sidder.  Med R- link systemet følger desuden også et bakkamera, der er integreret i det bagerste logo.

(Alle Van-beregnerne er foretaget af VOTY.dk).
 
 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk