Scania Danmark har haft den store tegnebog fremme, da Scania-anlægget i Aarhus skulle renoveres – og nu et halvt år efter står klar.

Syv mio. kr. lyder investeringen på – og håndværkerne er netop blevet færdige. Investeringen ligger i forlængelse af den tilpasning af servicenetværket i Midt- og Østjylland, som Scania gennemførte sidste efterår. Det indebar flytning af forskellige aktiviteter i bl.a. Viborg og Silkeborg (inkl. Motorgården) til Aarhus.

Investeringerne er fordelt på både lastbil- og busværksted, opretterhal, reservedelslager samt kunde- og medarbejderfaciliteter.

Anlæggets tidligere vaskehal er ombygget til en avanceret opretterbane, hvor det tidligere Motorgårdens aktiviteter nu er samlet. Den nye opretterbane er 31 meter lang og har en kapacitet på 40 tons træk.

Her kan der bl.a. udføres avancerede opretningsopgaver af førerhuse, chassiser, opbygninger og påhængskøretøjer. Motorgårdens specialer med chassistilpasninger, kranforstærkninger, akselmontering samt styretøjsudmåling, -justering og -sporing videreføres ligeledes i de nye faciliteter på Aarhus-anlægget.

På lastbilværkstedet er værkstedsgravene renoveret, og på busværkstedet er der etableret en ny værkstedsgrav samt lift. Den godt 6.000 kvm. store værksteds- og lagerbygning har fået installeret nye miljøporte for at reducere energiforbruget og forbedre arbejdsmiljøet for de  50 mekanikere og reservedelsmedarbejdere.

Kunderne kan desuden glæde sig over en helt nyindrettet kantine, hvor de kan nyde lidt at spise og drikke, mens deres lastbil, bus, påhængskøretøj eller opbygning behandles på værkstederne.

Øget aktivitet
Også medarbejderne har fået markant bedre forhold med renovering af omklædningsfaciliteter samt administrations- og mødelokaler.

Timingen for renovering og modernisering af anlægget i Aarhus ser ud til at være helt perfekt for Scania. Samtidig med, at den store investering er gennemført, oplever Scania nemlig en markant stigning i aktivitetsniveauet. Derfor udvides medarbejderstaben i øjeblikket med flere lastbil- og busmekanikere, opbyggere samt hydraulikspecialister.

Fakta om Scania i Aarhus:
6.000 kvm under tag beliggende på 32.000 kvm grund.
Moderne lastbil- og busværksted med 40 reparationspladser.
Salgsafdeling for lastbil, bus, finansiering og div. serviceydelser.
Skadecenter for reparation af alle typer trafikskader.
Malerværksted for reparationsopgaver og komplette lakeringer.
Trailerværksted for alle typer påhængskøretøjer, blokvogne mv.
31 meter opretterbane med 40 tons trækkapacitet for avanceret chassisopretning.
Opbygningsafdeling for montering af alle typer opbygninger, aksler og tilbehør.
Aut. servicepartner for Schmitz-Cargobull trailere og DAF/VDL busser
EFFER krancenter med salg, montering og service af alle typer kraner og hydraulik

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk