DAF Trucks i Danmark kan nu melde fuldt hus, når det gælder særligt miljørigtige lastbiler.

Fabrikken har udviklet lastbiler med et ekstra lavt støjniveau på 72 decibel, hvilket betyder, at modellerne kan opfylde krav til kørsel i områder med ønske om mindre støj fra distributions-køretøjer.
 
Den såkaldte ”Silent” version kan leveres i flere af modellerne i DAF’s tre produktserier, LF, CF og XF.

Via en kontakt
I den særlige støjsvage tilstand, som aktiveres via en kontakt på instrumentbrættet, kommer støjniveauet for de ekstra støjsvage modeller helt ned på de 72 decibel.

Der er især tale om lastbiler, som distribuerer varer om natten og i de tidlige morgentimer.

DAF “Silent” løsningen er en dobbeltløsning. En del af støjreduktionen opnås ved en specielt designet gearkasse, som er indkapslet på modellerne CF og XF. Den anden del er “Silent” funktionen i motorens software, der aktiveres via “Silent” kontakten.

Ændrer motorens software
Hvis kontakten er aktiveret, så ændres motorens software, så blandt andet den maksimale motorhastighed og motorens drejningsmoment begrænses, hvilket resulterer i et lavere støjniveau.

DAF “Silent” løsningen viser, at DAF påtager et ansvar, når de bygger køretøjer. Lastbilerne kan være både miljøvenlige og bæredygtige – i tråd med DAF’s filosofi: DAF Transport Efficiency.

DAF Trucks regner med, at endnu flere storbyer i Europa vil tage godt imod de grønne køretøjer.

Til levering nu
DAF’s danske salgsforhandlere er klar med flere detaljer om Silent-modellerne, som nu kan leveres herhjemme.

DAF Trucks Danmark A/S er et 100 pct. ejet datterselskab af DAF Trucks N.V. i Holland. DAF Trucks er et datterselskab af den amerikanske virksomhed PACCAR Inc., som er en af verdens største producenter af tunge lastbiler.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk