Man skal jo nødigt ødelægge gartnernes gode arbejde, når man kører ind i parker og på gårdspladser i kommunen.

Sådan har teknisk forvaltning i Rødovre Kommune sikkert tænkt, da de skulle bestille en ny lastbil – så den skulle være meget fleksibel, meget økonomisk og meget robust.
For kommunale biler kører ikke så langt og skal holde i mange år – for det er jo borgerne, der skal betale.

Ny lastbil hos Nyscan
I hvert fald bestilte man en ny Scania hos salgskonsulent Stig Jensen hos Nyscan i Roskilde – og den havde ikke alene Scanias nok mest økonomiske 450 hk maskine – men også havde en akselkonfiguration, som tog hensyn til omgivelserne.

Nemlig en såkaldt 8×2/6, som fortæller, at der her er tale om en fireakslet lastbil med træk på tredje aksel og hvor de to forreste og den bageste aksel kan dreje. Så kan den næsten også vende på en tallerken – uden at flytte for meget rundt på gårdspladsens grusbelægning.

Den nye såkaldte Scania P 450 LB8x2/6 skal bruges til et bredt udvalg af kommunale entreprenør- og kørselsopgaver.

Økonomisk og robust
Derfor har Rødovre Kommune specificeret bilen med henblik på både økonomi, fleksibilitet og robusthed.

Drivlinen består af Scanias som sagt notorisk økonomiske 13-liters 6-cyl. rækkemotor på 450 hk, mens gearkassen hedder GRS905 med fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem og bagtøjet er et ekstra solidt af slagsen med betegnelsen RB835 – med navreduktion.

Bilen er opbygget med en radiostyret HMF 2120 kran (fra Højbjerg Maskin Fabrik) med to hydrauliske udskud og rotor, mens hejseladet er et 20-tons HMF wirehejs ligeledes med radiostyring.

Kran monteret på Fyn
Fyns Karosseribyg i Odense har stået for montering af både kran og wirehejs samt opbygning med en masse praktiske værktøjskasser, holdere til støttebensplader og VBG træktøj til kørsel med kærre.

Lastbilens førerhus er fabrikslakeret, mens OJ Autolak i Odense har stået for maling af undervognen.

Nyscan i Roskilde har monteret bak- og højresvingskamera, omskifterboks mellem bakkamera på bil og kærre, blitzlys, sneplovslys samt radiostyring til saltspreder på hejselads-ramme.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk