(HANNOVER)

Endnu har russiske GAZ Group, én af verdens største producenter af erhvervskøretøjer, ikke de lovpligtige Euro 6 motorer klar til deres last- og varebiler – men det vil de have i 2018, lover Dolgov Leonid, eksportdirektør hos GAZ Group.

Vi sidder med ham på virksomhedens stand på den internationale IAA biludstilling i Hannover – her udstiller han både busser, lastbiler og varebiler.

Ifølge journalister fra Østeuropa koster bl.a. varebilen Gazelle omkring halvdelen af, hvad biler i samme klasse koster i EU – eksempelvis Ford Transit Custom. På IAA står bl.a. nyeste udgave Gazelle Next, udstyret med Cummins dieselmotor i Euro 5 udførelse.

CIS stater
”Vores største markeder er ud over Rusland og tidligere russiske stater (CIS) også Afrika, Asien og Mellemøsten, hvor emissionskravene ikke er så hårde,” siger Dolgov Leonid.

Produktionen hos GAZ Group har været let faldende på grund af kriser i bl.a. Rusland. Halvdelen af bilerne er varebiler. 400.000 medarbejdere er ansat i gruppen.

Køretøjerne er lidt simplere end et vestligt køretøj – til gengæld er de vant til at overleve i mere barske områder så som Sibirien. Derfor bygges også 4×4-versioner.

De har haft et stort salg i bl.a. Tjekkiet og Ungarn – som nu ligger underdrejet de nærmeste to år. Her satser man derfor på øget serviceopbakning.

Fra 3,5- til 34 tons
I et land som Serbien har man derimod et godt salg af alle køretøjer mellem 3,5- og 34 tons – og lastbiler med op til 8×8 applikationer, fortæller eksportdirektøren. Igen på grund af en lav pris. Ud over diesel fås benzin og naturgasdrift. Der er 500 varianter af køretøjerne.

I Rusland står GAZ Gruppen for 50 pct. markedsandel blandt varebiler, 70 pct. af det mellemste lastbilsegment og 80 af bussalget – garanti på Gazelle er tre år eller 150.000 km.

Gazelle er langt hen ad vejen med vestlige komponenter. Udover 2,8 liters Cummins dieselmotoren er der bl.a. ZF gearkasser, bremsesystemer fra Bosch, Sachs koblinger, Delphi klimaanlæg og Takata s-seler.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk