Tirsdag aften kender vi navnene på Europas bedste budcykler og tilhørende cykeltrailere – for så uddeles „International Cargobike of the Year“-Award for 2021 i Frankfurt am Main.

Det er anden gange, priserne uddeles – efter aflysning i fjor på grund af Corona krisen. Egentlig skulle priserne være uddelt i Groningen igen – i forbindelse med den planlagte Cargobike Festival – men den er atter blevet udsat på grund af pandemien.

I stedet er en tysk Radlogistik-konference i Frankfurt valgt som omdrejningspunkt for prisuddelingen.

Udstilling af budcykler

En konference, som arrangeres tirsdag og onsdag af Radlogistik Verband Deutschland (RLVD) – som også har Hessens trafikministerium, byen Frankfurt og universitetet i Frankfurt som medarrangører. Konferencen får 250 deltagere – bl.a. mange politikere.

Ind i mellem en masse workshops, foredrag og ekskursioner bliver der også tid til en udstilling af budcyklerne – og efterfølgende valg af årets budcykel, som man kan sige er vore dages Long John ladcykel.

Mere professionelle cykler

Medinitiativtager til prisen og jurymedlem Johannes Reichel fra det tyske HUSS forlag anser konferencen som den ideelle scene for prisuddelingen.

“De seneste par år – og ikke mindst under pandemien – er der sket en voldsom udvikling i budcykler med og uden eldrift – og flere end nogensinde aspirerer til prisen,” siger Johannes Reichel, der også er med i “Van of the Year” juryen.

Cyklerne bliver mere og mere avancerede og professionelle– i takt med efterspørgslen på ”Last Mile Delivery” transportmidler i citycentre.

Light, Heavy og Trailer

Der er tre kategorier til prisen: Light, Heavy og Trailer. Mange producenter har meldt deres ankomst til konkurrencen – fra flere forskellige lande. I fjor var der en svensk ladcykel på førstepladsen i én af grupperne.

Alle tilmeldte cykler og trailere testes af juryen, som bl.a. består af specialister fra RLVD.

På sigt er det meningen, at VM i budcykel igen skal foregå i Holland i forbindelse med Cargo Bike Festival, og arrangørerne her planlægger et kompetencecenter i byen Arnhem, hvor der også etableres testfaciliteter.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk