Mercedes-Benz Danmark kan fra tredje kvartal i år tilbyde den kompakte eCitan herhjemme. På en fuld opladning præsterer eCitan en rækkevidde på op til 284 kilometer.

eCitan kommer i to forskellige størrelser og begynder på 263.000 kroner eksklusive moms og levering for udgaven med lang akselafstand (A2), mens eCitan med ekstra lang akselafstand (A3) starter på 271.653 eksklusive moms og levering.

Begge versioner kan desuden leases over 48 måneder for henholdsvis 2.595- og 2.645 kroner om måneden eksklusive moms med 35.000 kroner i udbetaling (ekskl. moms) og et årligt kørselsforbrug på 15.000 kilometer.

Første gang som elbil

Mercedes-Benz har ikke tidligere tilbudt Citan som elektrisk udgave – men bilen tilbydes i øvrigt fortsat med benin- og dieselmotor.

Som tidligere udgaver af Citan, produceres bilen i samarbejde med Renault på den dedikerede varebilsfabrik i Maubeuge i Nordfrankrig, hvor også Renaults egen Kangoo og Nissans eTownstar kommer fra.

Lad op på 38 minutter

Uanset variant kommer den nye eCitan med et 45 kilowattimer stort batteri, som kan oplades med op til 22 kilowatt (AC) fra en normal ladestander.

Den nye eCitan er også udstyret med en DC-lader, som gør det muligt at lade med op til 75 kilowatt fra en hurtiglader, og i dette tilfælde kan batteriet oplades fra 10 til 80 procent på ned til 38 minutter.

eSprinter på stand-by

Den nye kompaktvan supplerer modellerne dels eVito og dels eSprinter.

eSprinter er p.t. er sat på stand-by, mens der ventes på en udgave med længere rækkevidde. eVito er derimod netop præsenteret i Danmark i en ny udgave.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk