ElectriCity er navnet på et fabriksoområde i det nordlige Frankrig, hvor den franske bilfabrik Renault Group vil samle sin elbil-udvikling og delvist sin produktion.

Udviklingen skal ses som en del af bilkoncernens strategiske fremtidsplan ”Renaulution.”

Ambitionen er 400.000 biler om året. ElectriCity-navnet står for en sammensmeltning af tre fabrikker, der slås sammen for at skabe det største elbils område i Europa.

Fabrikker i tre byer

ElectriCity samler fabrikkerne i Douai, Maubeuge og Ruitz. Fabrikker, der tilsammen i dag har 5.000 medarbejdere.

Renault Group og repræsentanter fra de relevante fagforeninger har netop underskrevet en aftale vedrørende fremtiden for Renaults fabrikker i regionen kaldet Hauts-de-France.

Målet med den nye enhed er at skabe den mest konkurrencedygtige og effektive produktion for elbiler i Europa.

400.000 elbiler

Det er tanken, at der allerede i 2025 skal producers 400.000 elbiler fra ElectriCity. For at understøtte projektet forventes det, at der skal ansættes yderligere 700 medarbejdere

Hauts-de-France regionen, hvor fabrikkerne er placeret, har de nødvendige forudsætninger for at blive førende i Europa, når det gælder know how og produktion gennem elbilernes værdikæde.

I forbindelse med forskning og udviklings-funktioner (R&D) vil Renault Group indgå partnerskaber med universiteter i området.

Startup-virksomheder

Desuden vil man aktivt indgå i partnerskaber med innovative startup-virksomheder.

I Douai fabrikken vil man allerede fra i år begynde produktionen af personbilen MeganeE – den nye C-segment elbil. Og det er også her en helt ny C-segment bil ser dagens lys indenfor for få år.

Douai bliver også stedet, hvor den nye platform til elbiler i det mindre B-segment skal udvikles og produceres.

Kangoo’s hjemby

Maubeuge har i årtier har været omdrejningspunktet for Renaults varebilsproduktion – hvor man de seneste 10 år har produceret Kangoo Z.E.

Her fortsætter man med produktion af den nye Kangoo – både den elektriske Kangoo Z.E. og andre versioner af Kangoo, samt søstermodellerne til Kangoo – Nissan NV250 og Mercedes-Benz Citan.

Den mindst kendte fabrik i det nye ElectriCity, ligger i Ruitz. Det er herfra, de nye elektriske komponenter til de kommende elbiler vil blive produceret.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk