I går kårede MKD – Danske Motorjournalister – Årets Bil i Danmark 2019, og vinder blev den nye Ford Focus.

Fem biler var nominerede til prisen Årets Bil i Danmark 2019 – Ford Fiesta, Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508 – og i går blev vinderen så fundet på Forstadsmuseet i Hvidovre – hvor også Cirkusmuseet har til huse.

Årets bil for 50. gang

Motorjournalisternes Klub Danmark fejrer dermed for 50 års jubilæum for Årets Bil i Danmark.

Ford Focus vandt med 187 point – foran Peugeot 508 med 132 point.

Der var fem nominerede biler – og på den næste pladser var Hyundai Kona med 127 point, Kia Ceed med 112 point og Jaguar I-Pace med 92 point.

Familien Danmark på hjul

Nomineringen foregik allerede i begyndelsen af oktober på Jyllandsringen ved Silkeborg – med efterfølgende forpremiere på biludstillingen ”Familien Danmark på hjul” på Viborg museum som en hyldest til Danske Motorjournalisters 50 års fejring af Årets Bil i Danmark – med den første bil, Ford Capri, i 1969.

Det er denne udstilling, der nu er flyttet til Forstadsmuseet i Hvidovre – I det tidligere Avedøre Lejren – og som kan besøges frem til 22. april.

19.000 personer besøgte udstillingen i Viborg.

VOTY.dk valgte Focus

Stemmerne fra VOTY.dk matchede sågar resultatet – for vi havde også Ford Focus på førstepladsen for de fremragende køreegenskaber kombineret med en lækker udstyret kabine.

Andenpladsen gik til Peugeot 508 – som vi havde på en fjerdeplads. Velkørende bil med flot design – men en bil, hvor det er svært at komme ind og ud af bilen på grund af den lave taglinje.

Vi havde  i vores regnskab Hyundai Kona som nummer to – den blev nummer tre i kåringen – men vi valgte den koreanske bil som nummer to for en bil, som man kan få både elektrisk samt med diesel og benzin.

Kører fantastisk

Vores treer blev Kia Ceed for en bil med fantastiske køreegenskaber – men med en trist sort indre, som Ikke matcher Fords Focus. Ford har dog valgt 3-cylindrede motorer, som vi ikke bifalder – men dieselmotoren er 4-cylindret og god.

Vores 4’er er Peugeot 508,  som ellers kører fremragende, men som er ret kompakt designet.

På sidstepladsen for os er Jaguar I-Pace – en super elbil, men i det dyre segment og ikke en bil, der kan løbe med sejren herhjemme.

Ærespriser

I forbindelse med Årets Bil kåring 2019 valgte Danske Motorjournalister (MKD) også tre nye priser, som stammer fra klubens ærespris. Nu er æresprisen delt op i tre priser: Innovationsprisen, designprisen og bilglædeprisen.

Innovationsprisen gik til Hyundai Kona og Kia e-Niro, designprisen gik til Peugeot 508 – og bilglædeprisen gik til Ford Fiesta ST.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk