Der var snigpremiere i weekenden på det nye letbanetog, som bliver åbnet senere i år. Det skete i forbindelse med åbnings-festlighederne for Aarhus som Europæiske Kulturhovedstad 2017.

Et 32 meter langt letbane-tog har sneget sig med til festen, så man har kunnet se, hvordan det  kommer til at tage sig ud i det aarhusianske gadebillede.

For ved Mindet over for DOKK1 har det første tog været opstillet – for skinnerne ligger her allerede.

Kunne ikke stå for fristelsen
”Når Letbanen åbner, kommer den bl.a. til køre forbi DOKK1 på havnen, og da skinnerne allerede ligger her, kunne vi ikke stå for fristelsen til at være med til årets første store fest i Aarhus. Den næste bliver åbningen af Danmarks første letbane, så vi har sørget så en lille appetitvækker ved at stille toget op,” siger letbaneselskabets direktør, Claus Rehfeld Moshøj.

Det nye 32 meter lange og knapt fire meter høje letbanetog er produceret af tyske Stadler Variobahn.

Med plads til 216 passagerer, niveaufri indstigning og syv døre på hver side, er det designet til at håndtere mange passagerer på letbanens centrale strækning mellem Aarhus H og Skejby/Lisbjerg.

26 togsæt ialt
Toget er det første af i alt 26 letbanetog, der kommer til at betjene Østjylland omkring Aarhus – og stræknmingerne til Grenaa og Odder. Alle tog er i en gråblå farve, der fortæller en historie om letbanens nærhed til vandet.

”Vi synes, at det er flotte letbanetog og en moderne, komfortabel og miljøvenlig form for transport, som vi snart kan tilbyde de rejsende,” siger Claus Rehfeld Moshøj.

Godstransport bliver der jo nok ikke meget af i det nye tog – men toget vil frigive en masse plads til erhvervstransport i området, når flere privatbilister lader bilen stå og tager det nye letbanetog i stedet for at sidde i timelange trafikkøer.

 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk