Mange erhvervsfolk og private har måttet betale dyre kontrolafgifter fordi de ikke vidst, at de holdt parkeret på en privat parkeringsplads, der overvåges af private parkerings-selskaber.

Bilisterne har måske trukket en kommunal p-billet – fordi de ikke vidste, at de havde stillet bilen på en privat p-plads. Resultat: en hilsen fra et p-selskab.

Ikke mindst mange håndværkere har måttet indkassere en afgift, fordi de havde misforstået skiltningen.

FDM er tilfreds
Men fra nu af er det slut med misforståelser. Så skal alle private adskiller p-pladser have et sort skilt med et hvidt P, der adskiller sig fra det blå/hvide p-skilt fra det offentlige.

FDM er tilfredse med ændringen – der er et skridt i den rigtige retning, der gør det tydeligere for bilister, at de parkerer på privat område.

”Vi modtager adskillige klager fra bilister, der føler, at de har fået bøder på et forkert grundlag, fordi de har misforstået skiltningen. Derfor er glædeligt, at reglerne bliver ændret, så man fremover kan forvente at blive orienteret om parkeringsreglerne med overskuelig skiltning,” siger Helle Brasch, jurist i FDM.

Også undertavle
Ud over det sorte p-skilt skal der være en undertavle på skiltet, som enten har teksten ”Regler og vilkår fremgår af skilte på pladsen”, eller hvor reglerne for parkeringspladsen er beskrevet. Både skiltet og undertavlen skal være opstillet, så de er let læselige i lys og mørke.

Den nye ensartede og tydeligere skiltning skal hjælpe bilisterne, så det er klart for dem, at de parkerer på et privat område med andre regler end på de kommunale parkeringspladser.

Det er positivt tiltag, mener FDM, som længe har efterlyst overskuelig skiltning. Overholdes den nye skiltning ikke, kan der som udgangspunkt ikke gives en p-afgift på pladsen.

Skilt ved indgang til plads
”Loven siger klart, at hvis man ønsker at kunne give en kontrolafgift på en privat parkeringsplads, så skal der ved indgangene til p-pladsen være opsat det nye sorte p-skilt. Bliver det ikke overholdt, kan der som udgangspunkt heller ikke gives en afgift for ikke at overholde vilkårene for parkering. Det væsentlige er dog, at der er en undertavle, der tydeligt vejleder bilisten. I sidste ende vil det selvfølgelig være op til en domstol at vurdere, om en afgift er berettiget,” siger Helle Brasch.

I 2019 træder sidste del af regelsættet for skiltning på private parkeringspladser i kraft. På dette tidspunkt træder en standardisering af skilte inde på selve p-pladsen i kraft. Her vil der være krav til for eksempel placering af skilte, hvor synlige de skal være og omfanget af informationer på skiltene.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk