Halvandet år med Teams-møder på computeren – uden at bevæge sig fysisk rundt til møder og messer – trækker tænder ud på de fleste.

Den fysiske og personlige kontakt er vigtig for de fleste – i hvert fald i erhvervslivet – men det var prisen for at vi stort set kunne få bugt med COVID 19 pandemien.

Derfor var der masser af smil og masser af gensynsglæde under Transport 2021, som løb af stablen fra torsdag til lørdag i Messecenter Herning – den 16. transportmesse siden første messe blev arrangeret i 1988 – med nuværende direktør Georg Sørensen som projektleder.

Næsten 24.000 besøgende

I alt var der 23.681 fagfolk på messen de tre dage – hvor 280 udstillere havde deres nyeste produkter linet op.

”Jeg vil gerne rette en stor tak til både messekomité og udstillere for tilliden. Og tak til de besøgende for at bakke op om transportbranchens messe og mødested. De mange positive udsagn bekræfter værdien af det personlige møde på messerne,” siger Georg Sørensen.

Blandt de 280 udstillere var også de store lastbilimportører Mercedes-Benz, Iveco, DAF, Scania og MAN. Sidstnævnte fremhævede værdien af at kunne møde kunderne igen.

Netværke

”Der har været mange besøgende og gang i den hele tiden, så vi er yderst tilfredse. Efter lang tids coronatørke er det fantastisk for os at være på Transport igen og møde alle vores kunder – og vi mærker, der har været et behov for at komme ud og mødes. I en moderne verden kan man se det meste på nettet, men at se og prøve produkterne fysisk, mødes og netværke med kunderne, det er det, man kan på messen,” siger Claus Lindholm, markedskommunikations-chef hos MAN Truck & Bus.

Positive

Også hos Scania var der stor positivitet efter tre veloverståede messedage.

”De fleste af os har været hjemme under Corona – så at få muligheden for at komme på messe og fremvise produkterne samt vise udviklingen på vores busser og lastbiler, det kan noget helt andet. Folk har virkelig glædet sig til at komme ud og møde hinanden, sagde Jannie Christiansen, marketingchef for Scania Danmark.

Grøn omstilling

Hun fremhævede samtidig, at udstillerne på Transport generelt er langt fremme inden for den grønne omstilling.

”Det er meget tydeligt, hvor stor en udvikling, der er sket. Da vi var på Transport i 2019, havde vi få eksempler på alternative brændstoffer med, men når man går rundt i hallerne i dag, så får man virkelig et indtryk af, hvor hurtigt det er gået de seneste to år. Den grønne omstilling er på vej, og det er noget, vi står sammen om i branchen,” siger Jannie Christiansen.

Har bestilt plads i 2023

I det stærke udstillerfelt kunne man finde SAWO, som har været en fast del af udstillingen gennem alle årene – og de udtrykte stor glæde over igen at være på messe.

”Det giver meget stor værdi for os at være på Transport-messen. Det er her, vi møder alle vores kunder og får mulighed for at vise vores produkter. Vi er den største i Norden inden for vores felt, og det forpligter, så derfor er vores messedeltagelse en stor investering med stand både indendørs og udendørs, mange involverede medarbejdere og et stort produktsortiment. Det siger sig selv, at de penge skal tjenes ind igen, men vi kunne allerede på andendagen konkludere, at der har været rigeligt at lave, og vi er yderst positive,” siger Ivan Chrost, bestyrelsesformand i SAWO A/S.

Ivan Chrost afslørede samtidig, at den 3.000 kvadratmeter store stand til Transport 2023 allerede blev booket fredag – på messens anden dag.

Entreprenør & Håndværk

Transport 2021 blev arrangeret af Messecenter Henning i samarbejde med ATL – Transportens arbejdsgivere, AutoBranchen Danmark, Dansk PersonTransport, Danske Speditører, De Danske Bilimportører, DI Transport, DTL – Danske Vognmænd, Foreningen af Vognimportører i Danmark, ITD samt 3F Transportgruppen.

Transport 2021 blev gennemført sideløbende med Entreprenør & Håndværk, der foregik nær messecentret – selvfølgelig på et areal udendørs. I alt blev begge messer besøgt af 33.418 personer.

Næste gang i april 2023

Transport-messen afholdes næste gang 20.-22. april 2023.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk