For første gang skulle MAN Lastbiler Danmarks kunder tage den nye TGE varebil i øjesyn – og interessen var meget stor, fortæller marketingchef Claus Lindholm.

MAN Trucks har bygget lastbiler i mere end 100 år – og indtil nu kun fra 7,5 tons totalvægt. Men nu kommer TGE-varebilen, som bygges i samarbejde med VW. Begge er en del af VW-gruppen.

MAN TGE, der bygges sammen med VW Crafter på en nyopført fabrik i Polen, kan bestilles af kunder herhjemme i maj måned, og de første biler leveres til kunder i begyndelsen af september. Bilerne fås både med for- og baghjulstræk samt med Haldex firehjulstræk. En hard-core firehjulstrækker er klar i 2019.

Service som MAN lastbiler

”De nye MAN varebiler følger lastbilerne rent servicemæssigt – og som kunde kan man nyde godt af de lange åbningstider på værkstedet og 24/7 serviceopbakning. På et MAN værksted behøver man ikke at bestille tid,” siger Claus Lindholm.

Han peger på, at 30 procent af MAN’s nuværende kunder i forvejen har varebiler som servicebiler – så kunderne kender i forvejen både sælgere og værkførerne på værkstederne. MAN TGE i busudgave var der stor opmærksomhed på fra MAN’s mange buskunder.

Samtidig med messen har importøren fået sin nye specielle TGE hjemmeside klar.

Bus-verdenspremiere

Måske for første gang var der en bred interesse fra udstillingens besøgende for en gasdreven bybus fra MAN – den nye ledbus fra Movia og Arriva havde nemlig verdenspremiere i Herning i den særlige københavner-model, Copenhagen Design Bus, der indsættes om en måned som linje 5C i København – som erstatning for linje 5A. Samtidig skiftes farve fra A-bussernes røde farve til C-bussernes blå farve.

Nordeuropas travleste buslinje med 68.000 passagerer daglig får bedre service med den nye bus, der kører fra Amager til Herlev. Ialt 41 busser leveres til kunden Arriva.

10 Performance Line til Danmark

Dansk premiere i Herning fejrede også den nye modelrække af lastbiler, som kendes på en helt ny frontdesign og kabinedesign. Importøren forventer sig meget af den nye 500 hk model 500 hk er en populær motorstørrelse herhjemme.

To lastbilmodeller vakte særlig interesse – dels Efficient Line 3 udgaven, der som betegnelsen antyder, har en fin brændstoføkonomi – dels Performance Line modellen, der kun produceres i 100 udgaver. Heraf kommer kun de 10 til Danmark – og heraf er de tre allerede solgt. Pris cirka 940.000 kroner.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk