Otte 40 fods containere. Så meget fyldte et nyt produktionsapparat, som en egyptisk fødevaregigant købte hos SOSO System i Høje Taastrup. Det er en af de største ordrer i det danske firmas 50 årige historie.

Den egyptiske fabriksledelse faldt for SOCO’s enkle koncept på en messe – med standardmoduler med høj fleksibilitet. Der skulle ikke udvikles så meget som et modul eller en eneste tilpasning for at sammensætte logistikløsningen.
 
Man havde ikke troet, at hele deres nye pakkelinje kunne købes ét sted – også kaldet one-stop-shopping. Projektet, de ledte efter, skulle være en helt ny fabrik til produktion og distribution af fødevarer til mejerisektoren i Egypten.

Her var brug for automatisering af pakkeflowet, fra kartonlukning til pallelastere, støv- og vandtæt folie-omvikling samt transport af kartoner og fyldte paller. Systemet skulle indeholde en moderne styring, som skulle integreres i kundens SAP-administrationssystem.
 
Mødet på messen udviklede sig til et partnerskab, hvor projektet blev konkretiseret til en totalløsning af automatisering. Egypterne kunne derefter se hele produktionen virke i en række 3D animationer – inden SOCO gik i gang med arbejdet. Standardiseringen omfatter også tilhørende reservedele, projektstyring og al dokumentation til brug for projektet.
 
Den danske koncern har anvendt finanskrisen til at strømline såvel produktprogrammet som hele organisationen til en “plug & play” modul- og systemleverandør.

Fra parterne havde underskrevet aftalen, gik der tre måneder til modulerne vat produceret, testet og klar til afskibning fra Danmark – i otte 40 fods containere. Inden da havde repræsentanter fra den egyptiske kunde været på kursus i Danmark, godkendt leverancen, fået demoer samt planlagt opstarten i Egypten.
 
Det nye fuldautomatiske system skulle sættes i drift parallelt med det eksisterende manuelle pakkesystem og uden afbrydelse af produktionen. Det lykkedes gennem et godt samarbejde mellem egypterne og danskerne. Siden har det kørt 24/7 drift uden stop.

På trods af de 5000 km til fabrikken i Egypten er SOCO System i Danmark kun “få klik” fra den nye superfabrik. Takket være internetopkobling, kameraovervågning og moderne IT-systemer er SOCO SYSTEM altid online og kan hjælpe med at styre anlægget i Egypten. Det giver tryghed hos kunden, høj oppetid og effektiv drift og support. Den egyptiske fødevareproducent er blevet gearet til fortsat vækst og har ro til at koncentrere sig om driften på sit marked.

Fakta

SOCO SYSTEM er en dansk, ejerledet leverandør med 50 års erfaring. Virksomheden udvikler, fremstiller og leverer udstyr til automatisk pakning og håndtering med datterselskaber i Europa og USA samt over 50 internationale agenter. Firmaet har udviklet et komplet ”end-of-line” koncept, der omfatter kartonrejsning, kartonlukning, robotpalletering, folie-omvikling og automatiske transportanlæg. Man beskæftiger cirka 110 medarbejdere og omsætter for 140 mio. kroner.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk