Skaks A/S i Rødekro har netop fået leveret en ny special Volvo-lastbil – monteret med en kraftig EFFER kran, som løfter 1,2 tons.

Èn af de helt kraftige kraner er netop indsat i flåden hos Skaks A/S i Rødekro. Der er tale om en EFFER kran af typen 1405 8S med Heavy Duty Flyjib 6S.

Det er SAWO i Støvring, der har leveret opbygningen, der er monteret på en ny Volvo FH 500 8×4 med fuld luftaffjedring.

31,96 meter rækkevidde

1405 8S EFFER kranen rækker med 6S Flyjib vandret ud på 31,96 meter, hvor den kan løfte 1.165 kg. Kranen er yderligere leveret med to manuelle forlængerarme, der øger rækkevidden til 35,9 meter og så løfter 790 kg.

For at sikre en optimal stabilitet er kranen udstyret med en støttebensbredde på 10,1 meter og bag-støttebenene på 8,36 meter, samt frontstøtteben, der giver maksimal løft fremover. Støtteben betjenes fra kranens radiostyring.

Opbygningen er produceret med en selvbærende sandwichkonstruktion, der sikrer lav byggehøjde, kranens størrelse taget i betragtning.

Også som sættevognstrækker

Der er monteret tre tommer forskydelig sværgods-skammel, samt VBG 795V servobetjent kærretræk i bagenden, således bilen både kan bruges som sættevognstrækker samt forvogn.

Ladopbygningen er integreret i sandwichkonstruktionen, der udgør ladbunden.

Køretøjet har en egenvægt på kun 26.400 kg. Med denne opbygning har Skaks A/S nu to EFFER 1405 kraner i flåden.

Over 80 specialkøretøjer

Skaks A/S arbejder med specialtransport og har i dag over 80 køretøjer. Opbygningen er leveret i Skaks kendte røde og gule farver.

Skaks A/S er én Danmarks største virksomheder indenfor kraner- og specialtransport, og har med mange års erfaring specialiseret sig som et af Europas absolut førende på området.

Siden virksomhedens opstart i 1973 har Skaks opbygget en stor erfaring på området.
Selskabet råder over en af Europas mest effektive, specialiserede og moderne flåder indenfor kranarbejde, specialtransport, maskinflytning og baksning af de allerstørste elementer.

Stor alsidighed

På Skaks hjemmeside kan man læse, at virksomheden er samarbejdspartnere for alle lige fra Danmarks største Entrepenør- og Byggekoncerner, til det lokale bådlaug.

Virksomheden har godt 60 ansatte og har over 80 køretøjer fordelt på fem depoter rundt omkring i Danmark. Det betyder, at virksomheden er i stand til at løse enhver opgave – endda med meget kort reaktionstid over hele landet, hele Norden og hele Europa, som Skaks påpeger.

Man råder over enhver form for kran lige fra 35- til 750 tonsmeter – desuden baksegrej op til 500 tons og sværgods-transportere op til 300 Tons.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk