For at fejre introduktionen af Volvo FH i 1993 introducerer Volvo Trucks Volvo FH 25 Special Edition. Den fås både som Volvo FH og Volvo FH 16.

Volvo FH er en af branchens mest succesrige modeller nogensinde med én million solgte lastvogne allerede og har skabt en livsstil for millioner af chauffører over hele verden.

Volvo FH 25 Special Edition er derfor ikke kun en fejring af selve lastvognen men er også en hyldest til alle de kunder og chauffører, som har kørt dette ikon de seneste 25 år.

Succesfuld rejse

“Volvo FH er et godt symbol på en kundefokuseret tankegang og en model, der i et kvart århundrede har flyttet grænser. Jubilæumsudgaven af lastvognen er derfor både en hyldest til de første 25 år og en begyndelse på vores fortsatte og succesrige rejse med kunder og chauffører”, udtaler Claes Nilsson, direktør for Volvo Trucks.

Den første generation af Volvo FH betød rigtig meget for Volvo Trucks og hele branchen.

”Den var en milepæl, faktisk ændrede den hele opfattelsen af en moderne lastbil. Det har været en stor ære for mig at arbejde med at designe denne lastbil,” siger Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer hos Volvo Trucks.

Moderne med retro-tvist

Denne specialudgaves eksteriør kan bedst beskrives som moderne med et retro twist. Den sølvgrå og orange dekoration fremhæver lastvognens oprindelse, og striberne danner tallet 25 for at markere jubilæet. Striberne kombinerer 3D-effekter og skygger for at vise designtendensen fra starten af 1990’erne og giver lastvognen et tydeligt retro-udseende.

Der er to lanceringsfarver, en mørk kølig gråtone (Mammoth Tree Metallic) og en skinnende rød (Crimson Pearl), sidstnævnte er en hyldest til den originale røde førerhusfarve fra 1993.

Sikkerhed har altid været en nøglefaktor i Volvo FH, og sikkerhed viser sig ved de orange detaljer i alt fra syningerne på sikkerhedsselen til gardiner, måtter og refleksstriber på sikkerhedsdørene. Og for at forbedre en god køreoplevelse er der valgt både stof og læder til sæderne for at give god komfort og design.

Sikkerhed og chauffører

Designteamet har på den måde skabt en fortsættelse af det fokus, der har været på sikkerhed og chauffører, som altid har været væsentligt i en Volvo FH.

“Denne lastbil viser, hvordan Volvo Trucks fortsætter med at sætte nye standarder i branchen – ligesom Volvo FH har gjort siden 1993. Det er en fantastisk lastbil, der hylder de millioner af kunder og chauffører, som har været involveret i Volvo FH i 25 år, siger Tomas Thuresson, Global Long Haul Segment Manager hos Volvo Trucks.

Denne specialudgave af bilen indeholder nogle af lastvognens seneste nyudviklede funktioner og kan specificeres med de helt nye chaufførsupportsystemer til Volvo Dynamisk Styring.

• Volvo Dynamisk Styring med stabilitetsassistent. Designet til at undgå udskridningsulykker.

• Volvo Dynamisk Styring med aktiv sporassistent. Udviklet til at give chaufføren en hjælpende hånd med at blive i vognbanen for at undgå kollisioner og vælteulykker.

• Volvo Dynamisk Styring med personlige indstillinger. Giver mulighed for individuel indstilling af ratmodstanden til let og komfortabel styring.

Fakta – Volvo FH 25 Special Edition:

Volvo FH og FH16 Globetrotter med sovekabine eller Globetrotter XL med sovekabine.
To lanceringsfarver: Crimson Pearl og Mammoth Tree Metallic.

Volvo FH 25 Special Edition interiør og eksteriør:
Globetrotterskilt
Stafferinger
Emblemer
Specialdesignet interiør (bl.a. gardiner, måtter, stole, refleksstriber på døre.)

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk