Tre uger forsinket viser Teslas øverste chef Elon Musk endelig sin elektriske lastbil.

Det sker i aften torsdag den 17. november kl. 20.00 i Californien lokal tid – eller fredag kl. 05 dansk tid.

Der er tale om en elektrisk trækker/trailer kombination. Den nye lastbil kaldes allerede  ”The Beast.”

Planen havde været at lancere den i slutningen af oktober, men Elon Musk udsatte premieren, fordi man skulle hjælpe med at genetablere elektricitet i Puerto Rico efter orkanen Maria – ifølge amerikansk medier.

Lover hurtig genopladning

Den nye lastbils største udfordring skulle være vægten af dens batterier. Men Tesla udtaler, at lastbilen let og hurtigt kan genoplades.

En el-lastbil skal transportere gods over lange afstande. Skal den lade op for mange gange undervejs, bliver totaløkonomien ringere.

Det er et helt andet marked end elektriske personbiler, hvor Tesla stadig har problemer med en ny Model 3, der kun er bygget i 260 enheder siden juli.

Egnet til lokaltransport

El-lastbiler er set før – men kun til lokaltransport i bl.a. storbyer som London, og Teslas lastbil vil give mening, hvis den skal operere i og omkring storbyer – f.eks. mellem havne/jernbaner og terminalbygninger, hvor lastbilen så kan lades op mellem hver opgave.

Tesla har også meldt ud, at de arbejder på et project med delvist selvkørende elektrisk lastbiler eksempelvis som ”The Beast.”

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk