Fiat Chrysler præsenterer om få dage officielt en helt ny udgave af den klassiske Jeep Wrangler, men den er fortsat tro mod sit ophav.

Jeep har traditionelt solgt en del udgaver på gule plader – bl.a. Wrangler, som er direkte efterkommer fra ur-jeep’en fra 1941.

Ikke en krigsfilm med John Wayne eller soldater-kammerat film med Dirch Passer og venner uden den legendariske Jeep Wrangler på rollelisten. For Jeep var et særdeles vigtig bil for de allierede tropper i anden verdenskrig.

Jeep: General Purpose

Jeep, som langsomt udtalt står for GP eller General Purpose (almindeligt formål), er siden 1945 kommet i et utal af udgaver – og den lille Jeep kan fås i et utal af længder og karosseri-versioner.

2018 udgaven af Wrangler får officiel premiere om nogle få dage i USA, men Fiat Chrysler Automobiles (FCA) har allerede sendt en lille meddelelse ud om den kommende bil, der fremstår mere moderne end nogensinde – endda med LED kørelys i forskærmene.

Der bliver også flere karosserivarianter, bl.a. en ægte pick-up model, som er så populær i USA.

Opdaterede sikkerhed

Fronten er mere blødt afstemt, men man vil fortsat kunne tage dørene af og vippe forruden ned. Den bageste del af bilen ligner den nuværende model. Bilens sikkerhedssystemer skal også være opdateret.

I kabinen er der kommet ny instrumentering med indbygget touchscreen med navigation – og der er forbedrede sæder.

Motorerne er også opdaterede for seneste miljøkrav – og der skulle sågar komme en dieseludgave på programmet i USA.

Begrænset salg herhjemme

Salget på gule plader herhjemme har traditionelt været stort, men efter en ændring af afgifterne for 10 år siden, er salget mere begrænset. Jeep Wrangler er kun blevet solgt i få eksemplarer – og med de nye bilafgifter er prisforskellen mellem gule og hvide plader mindre.

Men de større udgaver som netop Wrangler og sit mere luksusbetonede familiemedlem Grand Cherokee vil der fortsat være en lille, interessant gulplade-kundegruppe.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk