Teslas grundlægger Elon Musk har i 10 år lovet kunderne en elektrisk pick-up og lige så længe en elektrisk lastbil – men det er blevet ved ordene og et par prototyper.

Det norske bilsite Bil24.no har netop citeret Elon Musk for at sige, at pick up modellen Cyber Truck kommer i år. Lastbilen Tesla Semi er faktisk lanceret i USA i fjor, men ikke solgt her.

400.000 biler om året

400.000 enheder er produktionskapaciteten for Cybertruck i USA – men om bilen også skal bygges på Teslas fabrik i Tyskland vides ikke.

Tesla har produceret biler siden 2008, hvor en Roadster blev lanceret uden den store efterspørgsel – siden er det gået hurtigt med Model S i 2012, Model X i 2015, Model 3 i 2017 og senest Model Y i 2020.

Succesen med de smarte og velfungerende elbiler er til at tage og føle på – med konstante førstepladser på salgslisterne overalt i verden – også herhjemme.

En kæmpe pick-up

Pick up modellen Cypertruck ligner noget, der er løgn – eller i bedste fald en tidlig skitse fra Teslas tegnestue.

De fleste tror, at bilen vil ændre udseende, for med de vanvittige kantede former – og uden lygter – ligner det ikke noget, som amerikanerne er vant til med deres pick up biler.

Men størrelsen – seks meter lang, to meter bred og 1,9 meter høj – er den en 4-dørs pick-up efter amerikansk målestok – også kaldet halvanden tons pick-up, hvor vi i Europa kører 1-tons pick-up biler.

Venteliste på fem år

Ifølge Elon Musk er Cybertruck en monster-bil, der når 100 km/t på tre sekunder og har en rækkevidde på 800 km. Flere tekniske detaljer er ikke offentliggjort.

Bil24.no citerer den amerikanske hjemmeside Teslarati for at skrive, at næsten to millioner personer har reserveret Cybertruck.

Og de skal have tålmodighed med at få bilen med en kapacitet på 400.000 biler – nærmere bestemt fem år.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk