Toyota har længe stået lidt udenfor i crossover klassen, mens konkurrenten Nissan buldrer derudaf med deres Qashqai, der netop er lanceret i anden udgave.

Men nu vil verdens største bilkoncern blande sig – og på biludstillingen i Paris, der åbner om et par uger, løftes sløret for konceptbilen C-HR. En, som det hedder fra Toyota, innovativ bil, der vil blande sig i crossover-klassen.

Modsat bl.a. Nissan bliver den nye bil en hybridbil i stil med f.eks. Prius – og Toyota lover, at bilen vil vække opsigt. Køreegenskaberne skulle også være både ”adrætte og engagerede”, lover man.

Stærk i SUV-klassen
Toyota er foruden i klassen for hybridbiler også stærk i den såkaldte SUV-klasse med deres Verso/Sportsvan-serie – som er storsælgende herhjemme på varebilsmarkedet. Formentlig vil den nye C-HR også tage sin bid af Van-markedet.

Prius+ (stationcarudgaven af Prius) sælges stort set ikke herhjemme på grund af prisen – men det gør bl.a. Auris- og Yaris Hybrid i Van-udgaver. Bryggeriet Carlsberg har en del Auris Hybrid Van kørende i deres flåde.

Toyota er aktive i næsten alle transportgrupper. På udstillingen i Paris har fabrikken europæisk premiere på deres første serieproducerede brintbil – FCV (Fuel Cell Vehicle). Bilen kommer formentlig på markedet herhjemme næste år.

Rene elbiler satser man kun på til bykørsel – og Toyota har netop søsat deres to-personers motorcykelinspirerede ”i Road” model i forbindelse med et delebils-koncept i den franske by Grenoble.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk