Helt nye designelementer har fundet vej til det nye amerikanske designkoncept fra Toyota kaldet U2 – ”The Urban Utility Concept Car,” som har premiere på World Maker Fair i New York på lørdag og søndag.

Bilen er skabt på baggrund af den enorme gør-det-selv bølge, som florerer i USA netop nu. Der er ”Makers Faires” over hele USA – og det var ved at besøge disse markeder og tale med folk, at designerne fra Toyotas Calty Design studie i Californien blev inspireret til det nye køretøj.

Blandt designelementerne kan nævnes en bagklap, der kan skubbes ned og forme en rampe, så man lettere kan få sine indkøb fra loppemarkedet og trælasthandelen med hjem. Desuden er bilen fyldt med fastgørelseskroge og skinner, så man kan indrette sin U2 helt som man har lyst til.

Ny adgang til bybilen
”Vi så en mulighed for en ny adgang til bybilen – baseret på den øgede re-urbanisering af byerne og by-bilisters ønske om fleksibilitet, sjov og manøvredygtighed i deres bil,” siger Kevin Hunter, der er præsident i Calty Design.

Bilen giver også folk et udstillingsvindue til den konstante innovation, som foregår hos Toyota og i vores designafdelinger- og den mulige fremtidsvision for mobilitet i byerne,” siger Hunter.
U2 var for designerne er også en fleksibel og funktionel ”gadget” – en ting, som trækker tråde til foretagsomme amerikanere og deres forkærlighed for eventyr og udendørs aktiviteter, som kræver en masse udstyr og udrustning.

Bilen har derfor også en særlig udtræksskinne, hvor der er kroge til indkøbsposer eller kasser. Bilens sider kan også vippes op, så man kan række ind  i varerummet udefra.

Tre-i-en-van
For at fuldende bilkonceptet kan passagersæder foldes ned, er der bagsæder, kan de foldes ned i vognbunden, man har udviklet en ny lettere måde at arbejde med automatgearet på og tagpaneler, der kan trækkes tilbage.

U2 er kompakt, som by-biler bør være – men har også funktionen som en lille kassevogn og en pick up på samme tid. De mange dårlige veje i byerne har fået designerne til at udstyre den med kraftige udformet undervogn, som også kan bære på værktøj og andet tungt grej.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk