Toyota har netop løftet sløret for en helt ny, kompakt og fuldt elektrisk SUV. Det skete på koncernens årlige europæiske event for journalister, Kenshiki Forum, i Bruxelles i Belgien.

Den helt nye elektriske konceptbil vil i sin endelige udgave både kunne fås med forhjulstræk og firehjulstræk og bliver en af i alt seks dedikerede fuldt elektriske biler fra Toyota på det europæiske marked frem mod 2026.

Klasse med succes

Den nye elektriske konceptbil med navnet Toyota Urban SUV Concept bliver den mest kompakte af i alt seks elbiler til det europæiske marked fra Toyota frem mod 2026.

Med en længde på 430 cm, 182 cm i bredden og 162 cm i højden placerer den nye elbil sig i det såkaldte B-SUV-segment.

Det en bilklasse, der i fremtiden bliver en af de mest populære bilklasser for elbiler i Europa, lyder forventningen fra Toyota.

Bestseller som Van

Toyota markerer sig allerede stærkt i klassen for kompakte SUV’er med hybridbilen Yaris Cross, der både topper salgslisten for sin klasse i Danmark og i Europa.

Herhjemme er Yaris Cross også bestseller som Van på gule plader.

Toyota vil offentliggøre flere detaljer og løfte sløret for den endelige produktionsmodel i løbet af 2024.

Trukket på erfaringer

“Den japanske mobilitetsgigant har trukket på sine erfaringer med netop Yaris Cross i udviklingen af den nye elbil, der både byder på en høj grad af fleksibilitet og leverer den kvalitet, holdbarhed og pålidelighed, som generelt kendetegner biler fra Toyota,” siger Anders Tystrup, pressechef for Toyota i Danmark.

Når man kaster blikket på Toyota Urban SUV Concept, bliver man mødt med synet af en bilmodel med et design, der signalerer styrke med et kompakt karosseri..

Selvom bilen er en konceptbil, ligger designet tæt på den endelige udgave, der bliver præsenteret til næste år.

To batteristørrelser

Pladsen i kabinen er maksimeret med et fleksibelt interiør, der let kan indstilles efter behov, hvis der er brug for mere plads til gods eller folk.

Der bliver valg mellem to forskellige batteristørrelser at vælge imellem – igen alt efter ens budget og behov for rækkevidde.

 

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk