Én af Sveriges største bilkoncerner, Hedin Mobility Group, har indgået aftale med italienske Iveco Group om overtagelse af Ivecos distributions- og detailaktiviteter i Norden.

I forvejen har man i Hedin gruppen tidligere indgået en aftale med Renault Group for det danske marked.

Hedin repræsenterer tillige en lang række bilmærker i de nordiske lande.

Hensigtserklæring

Hedin og Iveco har tidligere underskrevet en hensigtserklæring i marts i år – og senere en aktiekøbsaftale – med henblik på distributions- og detailaktiviteter i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Transaktionen er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes gennemført i løbet af første halvdel af 2024.

Partnerskabet vil styrke Hedin Mobility Groups position som en førende europæisk udbyder af transportløsninger og medføre en udvidelse af Iveco’s nordiske distributionsnetværk.

Også Ivecos egne filialer

Aftalen indebærer overdragelse af markedsførings- og distributionsaktiviteter for Iveco’s lette erhvervskøretøjer, mellemtunge og tunge lastbiler samt minibusser, der sælges gennem salgsnetværket i de fire nordiske lande, herunder salg af reservedele.

Aftalen omfatter også overtagelse af Iveco’s egne filialer i Sverige (Gøteborg, Helsingborg og Malmø), Norge (Bærum), Finland (Espoo) og Danmark (Odense).

I dag sælges og serviceres Iveco Groups udvalg af erhvervskøretøjer i Norden gennem 35 forhandlere og hos mere end 100 værksteder.

Større netværk

Gerrit Marx, administrerende direktør for Iveco Group, udtaler:

“Gennemførelsen af dette vigtige partnerskab med Hedin Mobility Group umiddelbart efter lanceringen af vores nye, komplette produktserie viser, hvor stor vægt vi lægger på vækst og bæredygtighed. Det nye samarbejde vil styrke vores tilstedeværelse på det nordiske marked ved at udnytte Hedins etablerede netværk til levering af vores innovative, effektive og miljøvenlige køretøjer til endnu flere kunder.

Udvide forretningen

Anders Hedin, grundlægger og administrerende direktør for Hedin Mobility Group, udtaler:

“Dette strategiske partnerskab med Iveco Group styrker vores værdi og position som en førende europæisk mobilitetsudbyder betydeligt og gør det muligt for os at udvide vores forretning både inden for distribution og i detailleddet. Vi er begge fast besluttede på at skabe forandring og levere produkter og tjenester, der gavner både slutbrugere og samfundet som helhed. Med udgangspunkt i Iveco’s opdaterede produkttilbud glæder vi os til at komme i gang med samarbejdet, styrke brandets tilstedeværelse på det nordiske marked og skabe værdi for eksisterende såvel som nye kunder.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk