Med fire førstepladser og hele 15 placeringer i top-5 i de fem alderskategorier (fra 2000 til 2008)  i bilsyns-virksomheden Applus Bilsyns senest tal fra synshallerne i Danmark i 2012 markerer Toyota sig endnu engang som det bilmærke, der har de absolut mest fejlfrie varebiler.
 
Her har man opgjort, hvor mange varebiler med synsrelaterede fejl, der kørte gennem synshallerne i 2012. Toyota indtager førstepladserne for varebiler med seks, otte, ti og 12 år på registreringsattesten.

Hiace bliver bare ved
Det er især den legendariske kassevogn Toyota Hiace, der med tre førstepladser i statistikken skiller sig positivt ud. Den har ikke været til salg i Europa siden 2011, men imponerer fortsat.

Men også Toyota RAV4 klarer sig flot. RAV4 topper således listen over de mest fejlfrie seks år gamle varebiler. Lige efter følger Toyota Corolla Verso, der i dag er bedre kendt som Toyota Sportsvan –samt naturligvis Hiace.

Ny Proace på vej
Både RAV4 og Sportsvan er netop introduceret i helt nye udgaver – og i går viste importøren modellen Proace, som er afløseren for den legendariske Hiace.

I statistikken i år med biler fra 2008 er Jumper fra Citroën på førstepladsen over mest fejlfrie varebiler – men Citroën og søsterselskabet Peugeot (PSA koncernen) skal jo netop bygge Proace, så det tegner godt for kvaliteten for Proace fremover – om end at Jumper bygges af Fiat i Sevel Syd fabrikken ved Pescare i Italien, mens Proace sammen med sine nye franske og italienske søstre bygges af PSA i Valenciennes i Frankrig.

Hi-Lux fra TopGear
Udover Toyota Hiace er Toyotas pickup Hilux også legendarisk – og af TV-serien TopGear i England udråbt til varebilen, der ikke vil dø – fordi den klarede at starte bl.a. efter at have stået på toppen af et højhus, der blev sprængt i luften. I Applus top 5 statistikken klarer Hilux sig god i flere af synstatistikkens alderskategorier.

Der er endvidere blevet plads til Toyota Avensis Verso og Toyota Picnic (begge solgt som Sportsvan) blandt de mest fejlfrie ti og 12 år gamle varebiler.

Fakta: Varebiler synet i 2012 – Top 5:

Fra 2008: Citroën Jumper, Toyota Hiace, Opel Movano, VW Touran, Toyota Hilux.

Fra 2006: Toyota RAV4, Corolla Sportsvan, Toyota Hiace, Suzuki Grand Vitara, Toyota Hilux.

Fra 2004: Toyota Hiace, VW Caddy, Toyota RAV4, Corolla Sportsvan, Ford Focus C-Max.

Fra 2002: Toyota Hiace, Toyota RAV4, Corolla Sportsvan, Suzuki Grand Vitara, Toyota Avensis Sportsvan.

Fra 2000: Toyota Hiace, Citroën Berlingo, VW Transporter, Toyota Picnic Sportsvan, Suzuki Grand Vitara.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk