Bryggeriet Carlsberg køber ganske mange Auris Hybrid som Van – og andre firmaer er fulgt trop. Dertil kommer, at mange kommuner køber Yaris Van.

Det er selvfølgelig ikke i store styktal, der er gule nummerplader – for mange både virksomheder og private har valgt hybridbil til transporten. 8.000 hybridbiler er det blevet til siden første Prius kom hertil for snart 20 år siden – men senest er salget eksploderet herhjemme. 2.300 biler er det blevet til bare i år, og det er fire gange så mange som i samme periode i fjor.

33 hybridmodeller
Ser man på salget på verdensplan er det danske salg i sagens natur ”en dråbe i havet” – for siden 1997 er der faktisk solgt ni mio. hybridbiler fra Toyota. Og det tog kun ni måneder at gå fra otte til ni millioner solgte hybridbiler.

På verdensplan markedsfører Toyota 33 forskellige hybridmodeller, der alle kører på en kombination af el og benzin og aldrig skal lades op.

C-HR Hybrid er på vej
Herhjemme er der ud over Prius også Prius+, Auris og Yaris hybridudgaver af RAV4, som endda har en trailervægt på 1.650 kg. Alligevel kører den i gennemsnit 33 km/l.

På trapperne er hybridbilen C-HR, som kommer i begyndelsen af 2017. Yaris Hybrid er Danmarks mest populære hybridbil – og samtidig også den billigste til en pris fra 159.995 kr.

Ifølge Toyotas beregninger har hybridbilerne under kørslen udledt 67 millioner tons CO2 mindre, end traditionelle benzin- eller dieselbiler i samme størrelse ville have gjort. Samtidig har fabrikken regnet sig frem til, at hybridbilerne har sparet 25 millioner liter benzin end tilsvarende benzinbiler i samme størrelse.

Miljøstrategi for 2050
I oktober i fjor offentliggjorde Toyota sin nye store miljøstrategi Toyota Environmental Challenge 2050, der er sat i værk for at mindske bilers negative indvirkninger på miljøet og sundheden generelt til at være så tæt på nul som muligt. Derudover ønsker Toyota i endnu højere at bidrage til et mere bæredygtigt samfund.

I dag sælger Toyota lidt over en million hybridbiler om året, men den japanske bilkoncern stiler efter et årligt salg på 1,5 millioner hybridbiler, og at man senest i 2020 runder 15 millioner solgte hybridbiler.

Toyota tilbyder op til ti års garanti på hybridbatteriet. Det er med til at give alle hybridbilejere ekstra tryghed.  

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk